...Aja, pa z ličkanjem se da plesti............kitke za copate, cekarje, .......
Jaz sem se poskusila v pletenju cekarjev z ličkanjem. Mi ne gre in ne gre. Ker hkrati posamezne liste "štukaš", sukaš in vpletaš. Figula, odsvetujem Ampak če se boš vseeno na-učila, pridem pa k tebi v šolo In zanimivost: v Poljanski dolini temu rečejo "ličje", medtem ko "ličkanje" rečejo dejavnosti. Ker pa je bila moja mama bolj s Štajerskega, sem poznala samo ličkanje v pomenu kot npr. ti, Metuljc._________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Se pa sprašujem si sigurna, da so ptiči? Pri meni se je zgodilo podobno a so bile na delu miši. Te so mi pojedle tudi ves bob in se spravile celo na zelje in fižol.
Hmmm, a znajo miši plezat? moram google vprašat potem bi lahko bile tudi miši. Ko bom že pri googlu, lahko pogledam še kakšne rove kopljejo miši, ker imam naokoli precej lukenj ....
Je pa bila menda tam naokoli opažena povečana aktivnost večjih jat škorcev (?) in srak (?) zato sva okrivila ptiče.
Jasno, miši zelo dobro plezajo. Meni vsako jesen in zimo pridejo na podstrešje. To ne gre drugače kot da splezajo navpično po zidu. V mladosti sem jih v živo že videl, da so v kašči šibale po navpičnih stenah brez težav. Tako da jim koruzno steblo ne sme predstavljati velikega izziva.