Koruza - Zea mays

Odgovori
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

metuljc je napisal/a:
...Aja, pa z ličkanjem se da plesti............kitke za copate, cekarje, .......
Jaz sem se poskusila v pletenju cekarjev z ličkanjem. Mi ne gre in ne gre. Ker hkrati posamezne liste "štukaš", sukaš in vpletaš. Figula, odsvetujem Sad Ampak če se boš vseeno na-učila, pridem pa k tebi v šolo Laughing
In zanimivost: v Poljanski dolini temu rečejo "ličje", medtem ko "ličkanje" rečejo dejavnosti. Ker pa je bila moja mama bolj s Štajerskega, sem poznala samo ličkanje v pomenu kot npr. ti, Metuljc._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Meni so pa ptiči vse pojedli Crying or Very sad Crying or Very sad in je šel z njimi pridelek in seme
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Ti šment, to pa imaš ene požrešne ptiče tam okoli !
figula

Saj, naokoli je polno njiv koruze - a so se rajši na moje bogastbo spravili, packi grdi Twisted Evil
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

figula, to pa res ne zgleda fajn. Crying or Very sad

Se pa sprašujem si sigurna, da so ptiči? Pri meni se je zgodilo podobno a so bile na delu miši. Te so mi pojedle tudi ves bob in se spravile celo na zelje in fižol. Crying or Very sad
figula

Hmmm, a znajo miši plezat? moram google vprašat Cool potem bi lahko bile tudi miši.
Ko bom že pri googlu, lahko pogledam še kakšne rove kopljejo miši, ker imam naokoli precej lukenj .... Idea

Je pa bila menda tam naokoli opažena povečana aktivnost večjih jat škorcev (?) in srak (?) zato sva okrivila ptiče.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ja, seveda znajo plezati, meni so pred 3 leti tako pojedli ves bob. A tiste luknje so blizu koruze?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

figula: če pozorno pogledaš ostanke storžev, se bo dalo razločiti, ali so obkljuvani, ali objedeni. Glasujem za ptiče, poleg šoj in srak še vrane.
Pepe
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Pepe »

figula je napisal/a:
Hmmm, a znajo miši plezat?
Jasno, miši zelo dobro plezajo. Meni vsako jesen in zimo pridejo na podstrešje. To ne gre drugače kot da splezajo navpično po zidu.
V mladosti sem jih v živo že videl, da so v kašči šibale po navpičnih stenah brez težav. Tako da jim koruzno steblo ne sme predstavljati velikega izziva.
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Če so miši potem lahko sprobaš takole , sem prvič zasledila ta način odganjanja glodalcev.
Odgovori