Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2015

Odgovori
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Cinija 1,saj je pa ostalih ooogroomnoo.Je v drugi rundi vzkalilo 26 SORT, tako da jih je kar nekaj.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

robert je napisal/a:
Meni pa so semena vskalila skoraj 100 procentno,no skoraj Green doctors frosted,Slovenian black in Stupice pa sem sejal 3 krat,pa je uspeh enako nič. nevem

Stupice in Slovenian Black sem ti najbrž jaz poslala. Stupice sem sejala za zgodnjo predvzgojo in mi je skalil. Za Slovenian Black pa ne vem, ker ga nisem sejala, je pa bolj staro seme, kot sem ti menda napisala.
No, tudi meni ne sklije vsako leto čisto vse.

Imam pa letos čuden problem z enim čilijem. Od 11 semen je pognala samo ena kilava rastlinica, druga pa se nikakor noče dvigniti. V tistem lončku sem opazila črvička. Zemljo sem potem zamenjala in videla semena, ki so bila kot odrezana in spraznjena, tako da zgleda, da jih je nekaj uničilo. Sedaj samo upam, da bo tisti ubogi poganjek rasel.
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Pamenka,sploh ni problem,če ima vsak paradajz samo po dva tri plodove,ga je toliko,da bo še za celo žlahto,ki je ogromna.Sem pa v to sejanje in presajanje,tako padel noter,da je žena rekla,da naj zamenjam poklic. Very Happy
bazilika

Odgovor Napisal/-a bazilika »

Tudi jaz objavljam seznam letošnjih paradižnikov. Sicer nimam veliko izkušenj z vrtnarjenjem, pa še lani so nam vsi paradižniki propadli, tako da imam za seboj pravzaprav samo 2 sezoni.

BALKONSKI, vse sadim prvič
Balcony yellow
Mini kumato
Red currant
Burkanlapu
Tiny tim
Coastal pride orange
Jani

VRTNI
Tommy toe - ni spokal, bogato obrodil
Orange banana - zelo okusna, nam je všeč zaradi barve, da popestri solate
Volovsko srce - klasika za solate
Chang li - obilno rodi in smo ga popbirali tudi do pozne jeseni
Black from tula - zelo okusen, kljub malo trši kožici
San marzano - lani sem prvič sadila in ga je pobralo vreme, tako da bom probala spet
Amana orange - sadim prvič
White beauty - sadim prvič
Gigant - pod tem imenom sem kupila domače primorsko seme, sadim prvič, verjetno več sadik, ker ime toliko obljublja
Vintage wine - sadim prvič
Orange glow - sadim prvič
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Jaz sem spisala opis do konca na prejšnji strani.Mogoče komu pridejo prav..
Danes pa presadim samo tiste "nujne" ki so setvene platojčke že prerastli ,naslednji teden pa končno posejem še vse ostale._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Sem že skopirala v našo temo, kjer so zbrani seznami z opisi.
sars

Odgovor Napisal/-a sars »

počasi bom tudi jaz začel...

_________________Lp Sars
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Ej, tudi jaz se šele pripravljam na setev paradižnika, saj se ne mudi, no vsaj mislim. Za gušt sem v lonček posejala pred enim tednom le 10 semen Matine, ki so trenutno visoke kakih 7 cm._________________Živeti na podeželju je najlepše!
papa

Odgovor Napisal/-a papa »

Hvala tudi piki za Ananas noir je že namočen Smile_________________Niko nam ništa nemože jači smo od sudbine !
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz jih bom sejala jutri. Skupaj z njimi pa še malo papirk - zamudnic in jajčevce (sem jih pozabila sejati v prvi rundi)_________________naredimo svet lepši
Odgovori