Ja, kot pišeš. In zreli zelo mehki, občutljivi, s taaanko lupino, za sušenje po moje neprimerni.
So pa marsikomu zelo všeč - tudi zato, ker so res lepi.
Sam sem posušil za en sušilnik datljevcev in češnjevcev (ne vem katerih, a TOP), jih dal v sončnično olje in mirno lahko rečem, da je to najokusnejši shranek, kar sem jih kdaj pridelal. Vsak, ki ga je poskusil, se je strinjal o izjemnosti zadeve. Drugo leto bo tega precej več
Aja, še o rasti: zmerna rast, dobro obrodi.
Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2021
GrGr je napisal/a: |
Ja, kot pišeš. In zreli zelo mehki, občutljivi, s taaanko lupino, za sušenje po moje neprimerni. So pa marsikomu zelo všeč - tudi zato, ker so res lepi. Sam sem posušil za en sušilnik datljevcev in češnjevcev (ne vem katerih, a TOP), jih dal v sončnično olje in mirno lahko rečem, da je to najokusnejši shranek, kar sem jih kdaj pridelal. Vsak, ki ga je poskusil, se je strinjal o izjemnosti zadeve. Drugo leto bo tega precej več Aja, še o rasti: zmerna rast, dobro obrodi. |
mi iz datljevcev delamo tudi mezgo. Lahko bi jo uporabil tudi kot marmelado Domača pizza napoletana, z buffalo mozzarelo ali buratto in to mezgo, mnjami_________________NM
GrGr je napisal/a: |
Dobile so se sadike marsikje: https://www.merkur.si/vrtnina-l-orto-fruttifero-paradiznik-piccadilly-1-1-piccadilly-f1-l10/ Letos sem imel posajenih 6 v loncih, pa jih ne bom več sadil, ker mi preprosto niso všeč. So dobro rodili, okusni, lepi, zreli občutljivi zaradi mehkobe - a sadil bom le še datljeve in češnjeve, ker so preprosto še mnogo boljši. Tudi posušeni, njami, nekaj najboljšega sploh! |
Picadilly sem gojila mogoče že 10 let nazaj.
Sadiko sem kupila na mercatu v Italiji in sicer samo zaradi imena.Moja teta je imela tam v bližini lokal z tem imenom .
Bi rekla da je sladek ,nezahteven,drugače pa nič posebnega.
Pozimi je ponavadi to edina sorta paradižnika ki ga kupim v ipermarketu čez mejo.
Ga pa že leta nisem sadila doma,ko pa vas berem,pa mogoče res marca posejem kakšen semenček.Bom poiskusila kako se obnese v sušilniku._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
notranjka je napisal/a: | ||||
Uf,si mi pa dal izziv. Obljubim da strnem in spišem več o belih. Imam jih mogoče 20 ali več sort in gojim jih izključno na željo moža,saj imajo beli bistveno manj kisline . Od debeloplodnih mogoče danes napišem da mi je izredno dober White Tomesoll,je izredno aromatičen,sočen in malo spominja na okus melone. |
Uhhh, tale tvoj odgovor lani pa mi je ušel .
Se ti sedajle zahvaljujem in dam navedeno sorto na spisek 2023 _________________mfranc