Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Robida - Rubus fruticosus
Predlani sem imel precej takih, a še vedno malo. Kolikor sem našel na netu, je to posledica prevelike količine plodov, gre pa se za delno nedozorelost. Rez pomaga, temeljita, zgodna. Zdaj puščam robidam le po največ 3 nove poganjke, staro seveda vse porežem. Letos recimo nisem imel nobene "obeljene".
Sem pa lani jeseni pomotoma odrezal en svež poganjek in zato pustil enege starega, le krepko sem ga obrezal >> letos se je prav lepo izkazal.
Sem pa lani jeseni pomotoma odrezal en svež poganjek in zato pustil enege starega, le krepko sem ga obrezal >> letos se je prav lepo izkazal.
Hvala za odgovor, že tako sproti vse sumljive potrgam in upam, da tako razredčim. Ja, plodov je veliko. Imam en sam grm oz. 5 vej, ki jih porežem na 1,5 m višine. nekaj vejic s plodovi se odlomi samih, ker so pretežke. sem mislila na kakšno bolezen, ožganine...
vesela, da ni nič od tega.
opažam pa, da ima vse jagodičevje rado ne celodnevnega sonca._________________Lp, Živa
vesela, da ni nič od tega.
opažam pa, da ima vse jagodičevje rado ne celodnevnega sonca._________________Lp, Živa
Evo danes sem šla nabirati robide v naravo in sem jih nabrala za en mali krožnik. Ravno toliko, da se z njimi lahko malce posladkamo. Več jih ni. Al so še vedno rdeče in po mojem sploh ne bodo dozorele, ali so še vedno zelene, ali pa so že suhe. Letos kaže slabo z robidami, pa ne vem zakaj?! Lani je bilo bolje, ker jih je bilo več. Pa čeprav je bila večja suša in posledično manj dežja. Pa še zlate minice sem videla na robidah. Tele minice so vsepovsod. Malo sem nabrala tudi lešnikov in eno figo sem odtrgala in pojedla, ki je rastla na robu gozdne poti. Vreme je pa prekrasno. Nazadnje urejal/a Seasmoon 01 Sep 2023 18:21; skupaj popravljeno 1 krat
Life is like a game ... play it ...
Moje robide so čudovite, ne vem sorte, so pa brez trnov. Sadika je najprej potrebovala par let, da je prišla skozi naše kamenje do zemlje, zadnja leta pa dela kot nora. Polno polico marmelad imam v kleti.
Naredila mi je več metrske rozge. Na kakšno dolžino jih krajšate? To moram narediti zdaj, ker me ovirajo pri hoji po vrtu. Vse, ki so letos rodile in še vedno zorijo, bom odstranila pa kasneje._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Naredila mi je več metrske rozge. Na kakšno dolžino jih krajšate? To moram narediti zdaj, ker me ovirajo pri hoji po vrtu. Vse, ki so letos rodile in še vedno zorijo, bom odstranila pa kasneje._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Kako pa kaj robide letos? Pri meni fantastično, okusnejših še ni bilo! Zaščitene pred ptiči zorijo po cel teden, potem pa se nabreklih le dotaknem, da povsem zrele, sladke in okusne kar same padejo v roko. Letos se to res da, ker ni neviht, ki rade otresejo povsem zrele.
Nekaj jih pojem, nekaj namočim v šnops iz jabolk (+limona, ingver, med), nekaj pa dam v skrinjo, zamrznjene na pladnju.
Nekaj jih pojem, nekaj namočim v šnops iz jabolk (+limona, ingver, med), nekaj pa dam v skrinjo, zamrznjene na pladnju.