Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2015

Odgovori
abudabi

Odgovor Napisal/-a abudabi »

Jaz pa sem prve paradajzke posadil kar danes. Nekaj še jutri.
Zdaj sem doma in imam polne roke in glavo dela._________________Maks
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Ja kdaj pa si jih že sejal ? Very Happy pozdrav_________________
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Oooo, Abu, je lepo prebrat, da si srečno prispel domov...
Orhy, mislim, da jih je šele sejal, ne sadil._________________naredimo svet lepši
abudabi

Ma ja brbr, prav imaš, ta moja terminologija. Seme poseješ, posadiš sadiko.
Posejal, tako je.

Sem doma. Je bilo lepo in toplo. Ko bi bile pri nas zime tako mile. Starejši človek v Havani mi je povedal, da je bilo najhladneje, kar on pomni v svojem življenju, 6 st.Celzija neko noč in še to samo par uric. Drugače je zdaj zima in tudi mi som imeli eno noč 12 st. Celzija. Domačini v tem primeru ne grejo nikamor in so čisto pretreseni, kako je mraz. Mi je šlo kar na smeh.
Mi komaj čakamo na 12, da začnemo saditi po vrtu._________________Maks
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

No, to je moralo biti zelo zanimivo, Abudabi! Bi nam Havano predstavil v forumu Potovanja in izleti?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

O, lepo, lepo, da si spet bil tam, še lepše, da si prišel nazaj in najlepše, da se aprila pridružiš klepetu. pomežik
(da malo zmanjšam smetenje: A kakšnih zanimivih paradižnikov pa ni bilo nič videti?)
laksikon

Odgovor Napisal/-a laksikon »

V trgovini sem videl mix češnjevcev, raznih sort in me zanima, če bi seme bilo takoj kaljivo?
Verjetno so ti češnjevci bili obrani pred polno dozorelostjo, torej verjetno bi znal biti tole večji problem glede kaljivosti, a ne?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Načeloma dobro kalijo, je pa vprašanje, kako je z okusom. Rdeči imajo debelo lupino, rumen je imel tanko in je sladek, če govoriva o miksu iz H.
A te zanimajo semena češnjevcev?
abudabi

metuljc je napisal/a:
A kakšnih zanimivih paradižnikov pa ni bilo nič videti?)

Paradižniki na tržnici so bili slabi, prav tako v hotelu. Okus kot pri nas pozimi vodeni in kisli italijanski paradižnik. Ravno tako so bile pomaranče majhne zelene neokusne.
Tam je dežela Manga, Papaje, Ananasa, Guajabe in Guajabane. To sadje pa je zelo okusno a pri nas ne bi uspevalo. Imam sicer seme Guajabane, če bi kdo poizkusil._________________Maks
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

A ni hecno, kako izobilje ene vrste izključi nekatere druge, v katerih na drugem koncu sveta delamo znanost in umetnost podvrst in okusov Smile .

Stavek: "to, kar ta trenutek potrebujete, ima nekdo zagotovo odveč", drži kot pribit.

Jaz sem ravno toliko nora, da bi poskusila kaliti tvoja semena Embarassed , pošljem zs.
Odgovori