Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik 2015
Ma ja brbr, prav imaš, ta moja terminologija. Seme poseješ, posadiš sadiko.
Posejal, tako je.
Sem doma. Je bilo lepo in toplo. Ko bi bile pri nas zime tako mile. Starejši človek v Havani mi je povedal, da je bilo najhladneje, kar on pomni v svojem življenju, 6 st.Celzija neko noč in še to samo par uric. Drugače je zdaj zima in tudi mi som imeli eno noč 12 st. Celzija. Domačini v tem primeru ne grejo nikamor in so čisto pretreseni, kako je mraz. Mi je šlo kar na smeh.
Mi komaj čakamo na 12, da začnemo saditi po vrtu._________________Maks
Posejal, tako je.
Sem doma. Je bilo lepo in toplo. Ko bi bile pri nas zime tako mile. Starejši človek v Havani mi je povedal, da je bilo najhladneje, kar on pomni v svojem življenju, 6 st.Celzija neko noč in še to samo par uric. Drugače je zdaj zima in tudi mi som imeli eno noč 12 st. Celzija. Domačini v tem primeru ne grejo nikamor in so čisto pretreseni, kako je mraz. Mi je šlo kar na smeh.
Mi komaj čakamo na 12, da začnemo saditi po vrtu._________________Maks
metuljc je napisal/a: |
A kakšnih zanimivih paradižnikov pa ni bilo nič videti?) |
Paradižniki na tržnici so bili slabi, prav tako v hotelu. Okus kot pri nas pozimi vodeni in kisli italijanski paradižnik. Ravno tako so bile pomaranče majhne zelene neokusne.
Tam je dežela Manga, Papaje, Ananasa, Guajabe in Guajabane. To sadje pa je zelo okusno a pri nas ne bi uspevalo. Imam sicer seme Guajabane, če bi kdo poizkusil._________________Maks
A ni hecno, kako izobilje ene vrste izključi nekatere druge, v katerih na drugem koncu sveta delamo znanost in umetnost podvrst in okusov .
Stavek: "to, kar ta trenutek potrebujete, ima nekdo zagotovo odveč", drži kot pribit.
Jaz sem ravno toliko nora, da bi poskusila kaliti tvoja semena , pošljem zs.
Stavek: "to, kar ta trenutek potrebujete, ima nekdo zagotovo odveč", drži kot pribit.
Jaz sem ravno toliko nora, da bi poskusila kaliti tvoja semena , pošljem zs.