Tudi sam sem tako mislil... se mi zdi, da je bilo na tem Plamenkinem lesu že toliko skovilov, da se ga tudi črvi ne lotijo več... . ( drugače pa čudovit pridelek )
Aha. No, pri meni je "akcija" tudi stekla, ni sicer brbotanja kot pri vretju vode na štedilniku, so pa opazni posamezni mehurčki... Glede na to, da sem kar "po moško" zaprl kozarec (beri: zategnil pokrov) in ga ne bom odpiral zaradi neželenega vdora zraka, bom vsak dan premešal vsebino tako, da bom enostavno kozarec vrtel v krogu po ravni površini (centrifugalna sila bo poskrbela za mešanje vsebine), stene pa res niso polne ostankov gošče, saj le-ta sčasoma sama spolzi dol in se ne lepi na steno kozarca. Vsekakor bom poročal o izplenu. Nekako računam, da bom pustil vse skupaj cca dva tedna, potem bom pa odprl in probal, pri čem sem - seveda bo prej še nos povedal, a je za probat al za v kanto _________________go with your instinct to live as you want
Aha. No, pri meni je "akcija" tudi stekla, ni sicer brbotanja kot pri vretju vode na štedilniku, so pa opazni posamezni mehurčki... Glede na to, da sem kar "po moško" zaprl kozarec (beri: zategnil pokrov) in ga ne bom odpiral zaradi neželenega vdora zraka, bom vsak dan premešal vsebino tako, da bom enostavno kozarec vrtel v krogu po ravni površini (centrifugalna sila bo poskrbela za mešanje vsebine), stene pa res niso polne ostankov gošče, saj le-ta sčasoma sama spolzi dol in se ne lepi na steno kozarca. Vsekakor bom poročal o izplenu. Nekako računam, da bom pustil vse skupaj cca dva tedna, potem bom pa odprl in probal, pri čem sem - seveda bo prej še nos povedal, a je za probat al za v kanto
Zgolj opozorilo: dno pokrovčka moraš vsaki dan obrisati z papirnato brisačo ali čim drugim. Enako velja za sam rob kozarca. Pustiš načeloma toliko časa dokler brbota. Ja lahko pa predčasno končaš. Izredno pazi, da boš premešal z plastično zadevo in v vsak kozarec frišno. Ne bo šlo tako zaprto in da boš na tak način premešal vsebino. Lahko pa delaš po svoje ni panike. Če boš videl na površini belo podobno kot plesen ni panike.Pobereš z žlico in z drugo premešaš. Kdaj je za v školjko? Ko smrdi po gnilem._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.