Čili 2018

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9664
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Niti ne! Very Happy Najbolj pekoči so zaenkrat samo habanero Maya Red, ki so na vrhu slike, pa Kimči - rdeči podolgovati na levi strani, ostali so pa bolj blagi. Wink
mravlja
Prispevkov: 4260
Pridružen: So Maj 21, 2016 2:00 am

Odgovor Napisal/-a mravlja »

muha je napisal/a:
To bo peklo! Za Twisted Evil Twisted Evil ali Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil ?

Tudi sam sem tako mislil... se mi zdi, da je bilo na tem Plamenkinem lesu že toliko skovilov, da se ga tudi črvi ne lotijo več... Laughing .
( drugače pa čudovit pridelek )
pajo
Prispevkov: 1799
Pridružen: To Jan 14, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a pajo »

Se že fermentirajo.
_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9664
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Hvala, Mravlja! Wink
Žlehtnoba
Prispevkov: 861
Pridružen: To Okt 10, 2017 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Pajo, hvala za vse nasvete in fotodokumentacijo! palec gor_________________go with your instinct to live as you want
pajo
Prispevkov: 1799
Pridružen: To Jan 14, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a pajo »

Žlehtnoba je napisal/a:
Pajo, hvala za vse nasvete in fotodokumentacijo! palec gor

Glej, da stene kozarca ne bodo tako umazane kot so pri meni na sliki._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Žlehtnoba
Prispevkov: 861
Pridružen: To Okt 10, 2017 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Aha. No, pri meni je "akcija" tudi stekla, ni sicer brbotanja kot pri vretju vode na štedilniku, so pa opazni posamezni mehurčki... Glede na to, da sem kar "po moško" zaprl kozarec (beri: zategnil pokrov) in ga ne bom odpiral zaradi neželenega vdora zraka, bom vsak dan premešal vsebino tako, da bom enostavno kozarec vrtel v krogu po ravni površini (centrifugalna sila bo poskrbela za mešanje vsebine), stene pa res niso polne ostankov gošče, saj le-ta sčasoma sama spolzi dol in se ne lepi na steno kozarca. Vsekakor bom poročal o izplenu. Nekako računam, da bom pustil vse skupaj cca dva tedna, potem bom pa odprl in probal, pri čem sem - seveda bo prej še nos povedal, a je za probat al za v kanto Very Happy_________________go with your instinct to live as you want
pajo
Prispevkov: 1799
Pridružen: To Jan 14, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a pajo »

Žlehtnoba je napisal/a:
Aha. No, pri meni je "akcija" tudi stekla, ni sicer brbotanja kot pri vretju vode na štedilniku, so pa opazni posamezni mehurčki... Glede na to, da sem kar "po moško" zaprl kozarec (beri: zategnil pokrov) in ga ne bom odpiral zaradi neželenega vdora zraka, bom vsak dan premešal vsebino tako, da bom enostavno kozarec vrtel v krogu po ravni površini (centrifugalna sila bo poskrbela za mešanje vsebine), stene pa res niso polne ostankov gošče, saj le-ta sčasoma sama spolzi dol in se ne lepi na steno kozarca. Vsekakor bom poročal o izplenu. Nekako računam, da bom pustil vse skupaj cca dva tedna, potem bom pa odprl in probal, pri čem sem - seveda bo prej še nos povedal, a je za probat al za v kanto Very Happy

Zgolj opozorilo: dno pokrovčka moraš vsaki dan obrisati z papirnato brisačo ali čim drugim. Enako velja za sam rob kozarca. Pustiš načeloma toliko časa dokler brbota. Ja lahko pa predčasno končaš. Izredno pazi, da boš premešal z plastično zadevo in v vsak kozarec frišno. Ne bo šlo tako zaprto in da boš na tak način premešal vsebino. Lahko pa delaš po svoje ni panike. Če boš videl na površini belo podobno kot plesen ni panike.Pobereš z žlico in z drugo premešaš. Kdaj je za v školjko? Ko smrdi po gnilem._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
goIdhorn
Prispevkov: 455
Pridružen: Po Avg 17, 2015 2:00 am

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

pajo je napisal/a:
Zatesnil podobno kot ti. Včeraj sem jih dal fermentirati in so takoj začele. Po 10 minutah. Upam, da je sedanja slika boljša.


A si pomešal nalepke Embarassed ?

Jaz vidim nekaj rdečega v kozarcih.
pajo
Prispevkov: 1799
Pridružen: To Jan 14, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a pajo »

goIdhorn je napisal/a:
pajo je napisal/a:
Zatesnil podobno kot ti. Včeraj sem jih dal fermentirati in so takoj začele. Po 10 minutah. Upam, da je sedanja slika boljša.


A si pomešal nalepke Embarassed ?

Jaz vidim nekaj rdečega v kozarcih.

Pri meni pomeni to... če je preveč reklame naj se briše.
_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Odgovori