Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Buče - Cucurbita

Odgovori
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Plamenka, do kdaj boš počakala?
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

V začetku junija naj bi se jih posadilo v zemljo, taka navodila sem dobila. Upam, da ne bodo razvile preveč listov do takrat.
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

Midva s taščo sva jih presajala včeraj in danes. Če se namesti alu ali plastične loke in na njih namesti kovertan ni panike pred slano in točo. Zemlja je ža kar topla.
thag

Odgovor Napisal/-a thag »

Jutro,
v topli gredi sem posadil eno bučko, katera je zrastla kar velika, govorim o "jedilni, navadni svetlozeli podolgovati bučki" Bučka je res zrasla lepa velika, listi so zdravi, cveti na polno... Težava pa je, da ko se naredi bučka, katera je sicer še majhna in odpade cvet, plod od cveta navzdol začne gnit. Ne vem kaj bi lahko bilo narobe? Vode ima, zemlja je mešanica različnih. Listi so lepi in zdravi...
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

V topli gredi nimaš oplojevalcev, se mi zdi. Če ni čebel in ostalih žuželk, potem moraš to narediti "na roke" . Wink
thag

ma pridejo cebele, metulji, ose, je cez dan ves cas odprta greda, tudi plod se naredi, in le ta zacne gniti. Torej se naredi buckica zraste do 10 cm sprva zacne rumenet in kasneje rjavet. Sem bral prej, da morda prevec zalivam?
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Lahko je oboje. Vendar velika vlaga ponavadi ni problem, če je plod pravočasno oplojen. Probaj oplodnjo na roke, saj škodilo ne bo, pa cvet naj ti ne segnije na plodiču, raje ga ročno odstrani, ko opravi svoje delo.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pa ima tudi moške cvetove?
Pri svojih velikokrat opažam, da prvo rundo ženskih cvetov ne spremljajo moški in zato se nastavki plodov posušijo ali zgnijeno in odpadejo. Potem zacvetijo samo moški, šele v tretjem poskusu so oboji in posledično bučke.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Ja, tole s samo moškimi ali samo ženskimi cvetovi opažam pri bučkah vsako leto. In tako težko čakam, da so končno oboji, da imam kaj od njih, ne le občudovanje njihove lepote..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
thag

ima moske cvetove ki so dolgi " na pecllju " in zenske ki nimajo tako izrazitega peclja in tudi sam cvet je vecji. Zal mi je ker se tvori plod a le ta zgnije, mislim, da ena spet gnije gor, pa bom poslikal in objavil. Tako vesel sem bil, ko je 2 tedna nazaj se prva bucka prikazala, a namesto da bi rasla je zgnila, no ja preden je uspela zgniti sem jo odrezal iz rastline... a vseeno :(
Odgovori