Stran 30 od 31
Objavljeno: Če Avg 10, 2023 8:45 am
Napisal/-a metuljc
Ja, muha, Pariški ima za pol palca velike korenčke, take baby.
Objavljeno: Po Okt 23, 2023 11:17 am
Napisal/-a muha
Prvi pridelek, dobra dva meseca po sejanju - naknadni posevek v koritih po "preminulih" balkonskih paradižnikih:
Še kar nekaj ga bo:
Objavljeno: Po Okt 23, 2023 11:35 am
Napisal/-a brbr
To, Muha., odlično in čestitke._________________naredimo svet lepši
Objavljeno: Če Nov 09, 2023 11:35 pm
Napisal/-a copatka
Vsako leto, ko poberem korenček, se sprašujem, kako ga vzgajajo dobavitelji trgovin, da je tako raven in gladek . Moj mi da kar nekaj dela, da ga (vsega vegastega) očistim in shranim. Saj se ne pritožujem - veliko ga je, zdrav, nič pojeden ... in moj, domač . Najlepši so že končali v dveh rundah "Vegete", zdaj sem ga pobrala do konca.
Pred leti je bil v tej temi tudi govor o shranjevanju, nekaj poskusov je bilo tudi v slanico. Potem pa vse tiho je bilo ... Se vam je obneslo, če ste ga shranili v slanici brez kisa?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Objavljeno: Pe Nov 10, 2023 8:05 am
Napisal/-a Melona
Copatka, moj iz slanice je bil tako nagravžno slan, da ni bil uporaben za nič. Ne spomnim se, koliko soli sem uporabila, morda preveč. Vsi štirje kozarčki so šli adijo, ker je bilo obupno zanič.
Objavljeno: Pe Nov 10, 2023 10:31 am
Napisal/-a copatka
Ojoj, sočustvujem s teboj!
Toliko dela je s tem korenčkom, da si res ne želim, da se potem pokvari. Takrat sta o tem pisali Irenca in Lara, a se slednja ne oglaša več že dolga leta. Vprašala sem pa Irenco, upam, da bo odgovorila. Tudi ona je tiho že tri leta ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Objavljeno: Pe Nov 10, 2023 10:45 am
Napisal/-a brbr
Coaptka, kaj pa, če bi ga dvakrat pasterizirala?_________________naredimo svet lepši
Objavljeno: Pe Nov 10, 2023 11:00 am
Napisal/-a copatka
Ja, saj, kot stročji fižol. Tudi tista Lara ga je morala menda dvakrat pasterizirati. Bom najbrž probala kakšno manjšo količino. _________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Objavljeno: Ne Jun 30, 2024 10:51 pm
Napisal/-a Andrej Banko
Spomladanska setev korenja je neverjetno lepo uspela. Je tako visoko perje, da je skoraj zadušilo čebulo in šalotko.
Po moje se ne bom več šel teh "dobrih sosedov".
Jaz imam pač najboljše izkušnje z monokulturnimi gredicami - lepo očiščenimi plevela in zastrtimi !
( ali pa dikulturnimi na način, da je na eni strani nekaj, na drugi pa drugo; nikakor mešano )
Sejal sem Nantes in Royal Chanteney. Sploh slednji so že zdaj konkretno debeli.
Končno eno leto mravlje in uši ignorirajo korenje.
Prejšnji teden sem nekaj primerkov nesel v službo, pa so me vprašali, če imam kakšne radioaktivne odpadke zakopane na njivi ...
Objavljeno: Po Jul 01, 2024 8:54 am
Napisal/-a muha
A veš, da imam s korenjem in šalotko kot "dobrima sosedoma" čisto enake izkušnje. Zelo narazen bi ga morala sejati, da ne bi zastrl neba sosedom. Lani sem, ko je bilo korenje še dokaj nizko, relativno v bližini poflancala nekaj radičev. Povsem jih je prekril, ko je zrasel do končne velikosti. Malo vetra, malo dežja pa je šlo čez.
Na zunaj je letos lep, upam, da tudi v zemlji. Lani sem gredo preurejala in sem ga sejala ob rob, kjer sem nasula staro zemljo iz loncev od paprik. T.j. prhko in porozno. Zelenje je bujno naredilo, koreni pa daleč od pričakovanega, sam drobiž. Izgleda, da mu ilovica bolj ustreza, sploh poznejšim sortam.
Razočaral me je tudi pariški v koritu. Pridelek ni bil vreden ponovitve. En par spodobno debelih, ostalo pa v velikosti bolj drobnih češenj. Tisto na zadnji sliki zgoraj se ni prav nič odebelilo. Mogoče bi bilo bolje, če bi ga pravočasno temeljito razredčila.