Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kdo jo pozna ?

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Sem prepričana, da nimata prav. Grmiček poznam v živo in vem, da ni tak, kot so japonske češnje.
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Kakšni pa so potem sadeži,na njej? Ali je to le okrasni grm?
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Ni sadežev, samo za okras. Kaj bi ti Robert rad še sadeže? bhuahahaha
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

metuljc je napisal/a:
Mislim, da je neznanka našla svoje ime. Spiraea prunifolia.
Je??

Aha, verjetno torej le medvejka Surprised . Sem jo te dni opazila na sprehodu, vprašala lastnika, če pozna ime, pa je rekel, da jo je podedoval še od staršev. Od blizu gledano mi je bila po cvetu navadna medvejka, po listih bliže japonski medvejki. Ni pa imela polnjenih cvetov, kot tale od Melone in cinije1 .
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

No, pa sem le imela prav (samo pri sebi, se nisem upala oglašati, a način rasti grma je tipičen za medvejke)._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Metuljc, hvala very happy !
cinija1

Hvala, sedaj napišem ploščico to ime. Hvala
Melona, končno!
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

stara postaja je napisal/a:
No, pa sem le imela prav (samo pri sebi, se nisem upala oglašati, a način rasti grma je tipičen za medvejke).

Ja, sem tudi jaz iskala med medvejkami, pa ni bilo takoj sreče. In grma se spomnim že od malih nog, da sem ga, tu in tam, videvala. pa nikoli ni bil posebej velik. Bi ga imela, res je lep.
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Jaz imam samo tisto "industrijsko", ki so jo v socializmu sadili pred tovarnami, blokih, ob cestah. No, kot ugotavlja M. Mastnak pri forziiciji, tudi tega danes ni več. Prostor je le še za beton in asfalt..._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
cinija1

Metuljc ali bi ga res imela? Če odgovoriš na to vprašanje z DA, potem ga dobiš. Upam, da ni pretežko vprašanje. nestrpen čakam na odgovor
Odgovori