Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Medonosna čebela - Apis mellifera

Odgovori
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Škodljivo ni, bodo pa sok porabile še pred zimo, večinoma kar sproti.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Potem jim zaželim le: dober tek! Very Happy
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Je pa res,da čebele ne morejo načeti grozdja,ampak samo nadaljujejo delo,ki so ga začele ose in sršeni!Je pa sedaj brezpašna doba in vsaka malenkost pride prav._________________Narava vse povrne!
ferdo36

Odgovor Napisal/-a ferdo36 »

Včeraj,na Božič,so čebele letele iz vseh panjev in celo nosile cvetni prah! Confused Laughing Laughing_________________Narava vse povrne!
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Ja, tudi jaz sem jih videla izletavati, ko sem šla na sprehod do nekega čebelnjaka.
Vprašanje nepoznavalke: a če potem pritisne mraz, same "zaprejo vrata in zatesnijo okna" a jim mora čebelar pomagati?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Meni se zdi to precej slabo. Ker trošijo svojo zalogo ki bi jo imele za zimo.

Bomo videli kaj bo ratalo iz tega =(_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

čebelar ni "tesnilec oken in zapiralec vrat"... je "nabavni" za dodatno hrano - pogačo za ta hude dni ko ni paše za čebele. pri vestnem čebelarju so tudi čebele zadovoljne. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
javrgar

Odgovor Napisal/-a javrgar »

nekaterim čebelarjem ptičje krmilnice niso najbolj všeč, češ da jim ptiči žrejo čebele.
Pod ptičjo krmilnico sem dal odpadna (gnila ali kako drugače poškodovana) jabolka in na vsaki gnili, ki so jo ptiči že nakljuvali, je vsaj ena čebela; zgleda, da tako pridejo do sladkorja. Zato sem jim zraven dal tudi posodo z vodo.
Nad jabolkami pa ptiči, predvsem sinice, kljuvajo sončnice in loj in jih čebele spodaj ne bi mogle manj zanimati. Mogoče je loj tako nasiten in priročen (ni ga treba loviti), da jih zato čebele ne zanimajo.____________________
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Jim nič ne škodi, če se malce spreletijo, ko pritisne mraz se spet stisnejo v gručo.
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Dragi čebelarji iz foruma. S čim vi zatirate varojo? A je že kdo pogruntal kako bolj naravno sredstvo?

Lp Luka_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Odgovori