Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Motovilec - Valerianella locusta

Odgovori
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Zuf, hvala za opozorilo. Verjetno je zemlja res malo težka. Zaenkrat bom rahljala, mogoče prisula malce Biobrazdinega komposta in pokrila s kopreno. Korito bom pa še rabila za marsikaj drugega - na balkonu je betonskega korita samo dobre štiri metre. Ker je tu najbolj osončeno, moram res skrbno premisliti, za kaj bom uporabila ta prostor._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

lpmami, enkrat tkana protitočna mreža bi se, po moje, dobro obnesla, pa še manj je opazna. Lepo lebdi nad rastlinami in z njimi raste. pa še 4 m prodajajo, kupiš tisti meter ali dva in je zadeva za večno rešena.
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Sledila navodilom - zalila, zaščitila s kopreno. Evo, zdaj je takle

_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Mene pa zanima, kako poberete semena=). Sem pustil semeniti nekaj rastlin na moji gedi, za jesti ga imamo pa drugje. Se postopoma pobira seme (upam, da ne), mora biti rjavo, lahko porežem, preden vse propade, in podozori?
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Pri nas smo rastline kar porezali pri tleh, ko se je seme že močno rumeno obarvalo in se na rastlinah še dobro drži gori. Potem smo ga pod streho dali na rjuho, da tam dozori do konca. S tem preprečiš, da se osipa na njivi. Pa tudi ptiči zrelega zelo radi poberejo , če ga ne umakneš.

Če ga želiš sejati še isto leto avgusta, ga moraš pred tem za nekaj časa dati v zmrzovalnik, sicer ti ne bo cimil._________________Živeti na podeželju je najlepše!
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Super, hvala za odgovor. Zdaj je pa vse jasno Very Happy .
tajana

Odgovor Napisal/-a tajana »

Ta teden je vremensko ugoden za sejanje motovilca, ki bo namenjen za jesensko pobiranje. Jaz sem ga vceraj posejala. Pred tem je bilo seme en teden v hladilniku._________________CARPE DIEM
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Super, da si obvestila. Sem že razmišljala, če ga lahko posejem na gredo, ki jo lahko sprostim te dni. Poskusno pa še nekaj semen v posodice za kasnejše presajanje.
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Zakaj si ga dala v hladilnik? Saj če bi ga sejal par dni nazaj, bi ga dosti ohladilo ,)_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Sveže seme motovilca potrebuje hlajenje, vendar je en teden v hladilniku po moje premalo časa, bi pa morda zadoščal teden dni v zamrzovalniku, seveda mora biti seme suho. Znano je, da letošnje seme motovilca ne kali dobro, lansko pa. Vzrok je v tem, da zahteva vernalizacijo.
Odgovori