Cornus mas - rumeni dren
-
Pri nas se razmnozuje sam. Vsepovsod rastejo male rastlinice. Mislim, da jih razmnozujejo ptici, ker rastejo tudi dalec stran od drena. Dozorijo pa na zacetku septembra. Meni okus ni vsec, niti sok mi ni dober. Je brez okusa. Je pa baje zdravilen.
Mraza pa zunaj ne more docakati, ker, ko pade na tla hitro popoka in zgnije.
Je pa zelo lep spomladi, ko cveti in ima zelo lep les.
Moj je star ze vec kot stirideset let.
Mraza pa zunaj ne more docakati, ker, ko pade na tla hitro popoka in zgnije.
Je pa zelo lep spomladi, ko cveti in ima zelo lep les.
Moj je star ze vec kot stirideset let.
-
metuljc je napisal/a: |
potem imam jaz drugačen izkušnje, nisem nikoli jedla drnulj, ki bi bile res sladke pred mrazom. |
Prav sladke niso nikoli. Marmelada iz drnulj je koristna pa predvsem zaradi visoke vsebnosti C vitamina – toplotna obdelava ga precej pobere a še vedno ga veliko ostane. Kdor ne mara kislih stvari, se bo strinjal, a drnuljeva marmelada je vsaj zame ena najboljših. Pravzaprav je nepopularnost drnulj v naših krajih dobrodošla, saj jih zaradi tega tistim redkim, ki jih nabiramo, ni težko najti in nabrati
-
Pri nas je tudi letos dren poln, kuham marmelade pa še kaj bi, me pa zanima kako se lotite koščic?
Tukaj sta dve sorti in obe nekaj bolani, kaj bi to bilo?
Kakšne pa imate izkušnje s cepljenjem drena? Tega pisanolistnega bi malo nacepila na navadnega.
Hvala!Nazadnje urejal/a Aye-Aye 04 Sep 2015 13:57; skupaj popravljeno 1 krat
Tukaj sta dve sorti in obe nekaj bolani, kaj bi to bilo?
Kakšne pa imate izkušnje s cepljenjem drena? Tega pisanolistnega bi malo nacepila na navadnega.
![](http://shrani.si/f/29/pc/1UbCe4qS/img9192.jpg)
![](http://shrani.si/f/1w/11n/2Aou2AjY/img9195.jpg)
Hvala!Nazadnje urejal/a Aye-Aye 04 Sep 2015 13:57; skupaj popravljeno 1 krat
-
O hvala A-A, si me spomnila nanj. (cepljenje)
Bom kar takoj poizkusil s ploščično, če bi se kaj prijelo (navadni na navadnega). Namreč imam dve sadiki kitajskega belega (Cornus kousa), pa bi želel enega rozastega.
Ob tej priliki. Ali ima kdo posajenega takšnega (Cornus kousa rubra) in bi bil pripravljen odrezati poganjek, oziroma, če bi vedel za "dostopno" rastišče?
Za bolezni pa mi ni poznano kaj storiti. Na žalost. Enako s koščicami.
Bom kar takoj poizkusil s ploščično, če bi se kaj prijelo (navadni na navadnega). Namreč imam dve sadiki kitajskega belega (Cornus kousa), pa bi želel enega rozastega.
Ob tej priliki. Ali ima kdo posajenega takšnega (Cornus kousa rubra) in bi bil pripravljen odrezati poganjek, oziroma, če bi vedel za "dostopno" rastišče?
Za bolezni pa mi ni poznano kaj storiti. Na žalost. Enako s koščicami.
-
- Kraj: Domžale
-
http://amoeba.si/sl-SI/a-171969/art
Pravi 90 dni hlade stratifikacije pod 5 *C
Pa vseeno nekateri vzakalijo šele drugo leto.
Pravi 90 dni hlade stratifikacije pod 5 *C
Pa vseeno nekateri vzakalijo šele drugo leto.