Objavljeno: Po Avg 05, 2024 5:14 pm
Haha, jp. Mogoče zato, ker so tako delale naše babice in mame, pa je pri tem ostalo...ponekod.
Marsikaj se je spremenilo od takrat, navade pa se pač počasi. Ko sem bil jaz mulc, se je vlagalo ogromno kompotov, vse v steklene kozarce s klipsnami, ki so se kuhali v velikem kotlu - dela za znoret! Čemu? Da je obstalo, ker je bilo dejansko za hrano, prava ozimnica torej. Takrat češenj ni bilo na voljo 10 ali 11 mesecev, kompot pa. A slednji ne nujno tudi v trgovini.
Ozimnico delamo še vedno, a razlogi so na srečo drugačni. Tudi tehnologija in znanje pripravo (lahko) močno olajšajo.
Marsikaj se je spremenilo od takrat, navade pa se pač počasi. Ko sem bil jaz mulc, se je vlagalo ogromno kompotov, vse v steklene kozarce s klipsnami, ki so se kuhali v velikem kotlu - dela za znoret! Čemu? Da je obstalo, ker je bilo dejansko za hrano, prava ozimnica torej. Takrat češenj ni bilo na voljo 10 ali 11 mesecev, kompot pa. A slednji ne nujno tudi v trgovini.
Ozimnico delamo še vedno, a razlogi so na srečo drugačni. Tudi tehnologija in znanje pripravo (lahko) močno olajšajo.