Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Težave s papriko

JR Design

Odgovor Napisal/-a JR Design »

Paprika, ali daš praprot pod ali nad zastirko?_________________Narava je vsemogočna!
paprika

Odgovor Napisal/-a paprika »

JR Design je napisal/a:
Paprika, ali daš praprot pod ali nad zastirko?

mešanico narediš iz slame in orlove praproti.
JR Design

Odgovor Napisal/-a JR Design »

Hvala za nasvet, bom poskusil. Ali si ti sam poskusil s praprotjo in je bilo kaj učinka?_________________Narava je vsemogočna!
pixie

Odgovor Napisal/-a pixie »

JR Design

praprot deluje, vsaj pri meni, če pa nimaš v bližini praproti lahko daš tudi liste črnega bezga, polži se jih izogibajo, dokaz je da imam vse jagode cele Cool
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Jaz imam to praprot - vsaj mislim, da je ta, posajeno. Zraven nje rastejo orlice in orlice so spomladi polži čisto pojedli, samo pokončne vejice so še ostale. Razen, če sveža praprot ne deluje, ampak posušena?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Na splošno večine praproti in mahov živali je jedo kaj dosti. Od tod tudi to, da so mah uporabljali za mašenje rež v stavbah iz brun.
paprika

Odgovor Napisal/-a paprika »

Takole,pršice in ščitkarja sem omejil kar z nestrupenimi pripravki iz česna ter maščobnih kislin od bioplantele.Paprike lepo rastejo, sem pa začel čez noč nekoliko zapirati rastlinjak ,da jih ne zebe:-)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Danes sem porezala zadnje sadike paprik. Nekaj časa bi jih še pustila, če si jih ne bi prisvojili sivi solatni polžki. Skoraj vsak plod je imel luknjico in notri polžka, ki je po sledeh sodeč počasi malical semena in ostalo notranjost. Samo še nekaj dežja je treba in plodovi hitro zgnijejo.
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Tudi jaz sem imela delovni vikend. Sem vse pospravila in tri sadike prenesla v lonec. Bomo videli, kaj bo.

Irena
volk

Odgovor Napisal/-a volk »

Ali kdo ve, kaj je z mojo papriko?

Odgovori