Pozeba 2026
-
aladin
- Kraj: radovljica
- Kontakt:
Re: Pozeba 2026
Pri nas smo jo odnesli zgleda zelo dobro... brez slane, češnjice in ostale zadeve se še dobro držijo na pecljih, prav tako cvetovi ameriške borovnice
-
Beki
-
GrGr
- Kraj: Občina D.Toplice
Hm, a da v rastlinjaku pri nuli v okolici prav tako pade na isto temperaturo? Sem si mislil, da je stopinjo ali 2 vec.
Imas folijo ali PC plosce?
Sicer pa fina "igracka", podas podrobnosti? Zakaj pa ob svitu tako strmo gor, sije direkt na senzor sonce?
Imas folijo ali PC plosce?
Sicer pa fina "igracka", podas podrobnosti? Zakaj pa ob svitu tako strmo gor, sije direkt na senzor sonce?
-
Beki
Oj, rastlinjak je na polnem soncu, nobene sence blizu, folija iz vetise, pripeta s sponkami, z dosti "zračenja" - spoji niso ravno diht.
Igračko pa imam izposojeno, žal ne bo ves čas pri meni: https://datalogger.lu/gb/shop/23-mx2203 ... V0A8-IwRwA
Igračko pa imam izposojeno, žal ne bo ves čas pri meni: https://datalogger.lu/gb/shop/23-mx2203 ... V0A8-IwRwA
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Tudi v mojem plastenjaku so jutranje temperature izenačene z zunanjimi, saj tudi ni hermetično zaprt, zato v primeru potrebe rastine dodatno pokrivam. Pod kopreno pa je topleje, danes zjutraj + 5 °C. A, ker je v njem manj vlage, kot zunaj, računam na to, da rastline laže prenesejo temperature okoli ali blizu ničle. Moji paradižniki so v njem že par tednov pa lepo napredujejo. So sicer nekoliko nižji, kot bi bili ob vzgoji na toplih okenskih policah, a zato bolj temno zeleni in čvrste pokončne rasti. Razen tistih, ki jim je šibka rast že v naravi. Cvetijo pa še ne.
Nekako imam vtis, da je za dobro rast zelo pomembna tudi toplota tal, ki je v plastenjakih/rastlinjakih gotovo precej višja, kot v okolici in ostane enako topla tudi čez noč.
Balkončkarji, ki sem jih v hladnih nočeh nosila na toplo, imajo iz prvih cvetov že kar nekaj lepih plodov.
Nekako imam vtis, da je za dobro rast zelo pomembna tudi toplota tal, ki je v plastenjakih/rastlinjakih gotovo precej višja, kot v okolici in ostane enako topla tudi čez noč.
Balkončkarji, ki sem jih v hladnih nočeh nosila na toplo, imajo iz prvih cvetov že kar nekaj lepih plodov.