Fuchsia magellanica - prezimno trdna fuksija

Odgovori
zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

Živjo muha!

Moja fuksija je ogromna. Lansko jesen je nisem nič porezal in sploh ni kaj prida pomrznila. Potaknjence sem narezal danes (zato sem se spomnil teme na forumu ) upam, da se bodo ukoreninili. Imam pa eno v loncu (tudi ta je bila pozimi pod snegom) in če se novi ne bodo ukoreninili lahko dobiš to.

Lp_________________Robert
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Če bo komu padel kak potaknjenec pod mizo, ga grem jaz pobrat Wink .

A s semeni pa ne gre?

In kako porežemo vejico, da bo dovolj za potaknjenec?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Fuksijo imam tud jaz. Sicer še ne tako veliko, je stara le leto dni:) Sem pa jo porezala, potaknila vejice in jih pokrila s kozarci. Če preživijo jih z veseljem oddam. Bobolino, če želiš ti lah kakšno vejico že zdej dam.

Zoyba, za tvojo fuksijo pa se tudi jaz priporočam za kakšen potaknjenec. A se isto oblikuje grm, kot pri tej "naši" fuksiji?
zoyba

Če se bodo potaknjenci prijeli, ni problema spomladi dpbiti rastlinice. Moja fuksija se lahko oblikuje tudi v grmiček. Pri meni raste na dobro odcedni zemlji (nekakšen skalnjak) in poganjki so dolgi več kot meter.

Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

zoyba, se mi zdi, da je tale tvoja rožica pravzaprav kapski figelij - Phygelius capensis , ponekod mu rečejo mu tudi kapska fuksija.

Drugače pa če še ne veste, imajo fuksije tudi užitne sadeže. Kaj je o tem napisala Ruth Podgornik Reš
Tako, da ko se razraste pade marmelada, pri meni zaenkrat tudi še čisto mala rastlina. Potaknjenci mi lani niso uspeli.

zoyba

Aye-Aye bo kar držalo, že prva slika na linku je prava Smile
Kupil sem jo kot zimotrdno fuksijo Confused

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Fajgelj ali fuksija, zoyba, jaz sem še vedno zainteresirana za menjavo potaknjencev spomladi Smile .
zoyba

ok_________________Robert
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pogovore o sadikah kapskega figelija sem preselila semle, da ne bi bilo kasneje dvomov o vrsti sadik.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Muhina prezimna fuksija se je lepo razrasla in cveti:

Odgovori