Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Centaurea cyanus - modri glavinec, plavica

kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Iz prejetih semen ni bilo nič. Kaj je temu botrovalo, ne vem povedati. Morda bodo pa drugo leto. Imam občutek, da se mi to pogosto dogaja. Confused
No, ker sem pa neučakana in sem si jih res zaželela, sem en paklc (ravnokar) kupila še v trgovini. Na njem piše C. imperialis. Upam, da so tudi te užitne.
No, moja dilema je pa ta - na vrečki piše, da se seje spomladi, internet pa pravi jeseni... Question Kako je s tem? Ja, vem... razum pravi - kar piše na vrečki, radovednost pa, poseji vseeno. Laughing
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

To, kar kupiš v trgovini, ni vedno točno tisto, kar si zamišljaš da je.

Posej polovico sedaj, polovico spomladi pa boš videla. Če jih boš posejala na prosto, jim posebej pripravi tla in jih dobro označi. Iz lastne prakse vem, da marsikatera setev na prostem ne uspe, v lončkih pa. Zato tudi na prostem poskušam pripraviti enake pogoje: dobra zračna prst, po potrebi zalivanje, predvsem pa vidno označim, kaj in kje je bilo sejano. Tudi pokrivanje s kopreno ni odveč, da semen ne pojedo ptice.
Odgovori