Por - Allium porrum
-
Menda je potrebna za vskalitev temperatura kot za kapusnice, okrog 20 stop. celzija, vsaj za čebulo je tako povedala, če jo seješ, 2-3 cm globoko, ko je visoka 3-4cm se jo prestavi ven, kar na okensko polico, do začetka maja pa na stalno mesto v vrt.
Jaz sem danes posejala čebulo in por, pa bom videla, kako se to obnese, čepav bi morala por sejati na dan za list.
Jaz sem danes posejala čebulo in por, pa bom videla, kako se to obnese, čepav bi morala por sejati na dan za list.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Nauta je napisal/a: |
Jaz sem danes posejala čebulo in por, pa bom videla, kako se to obnese, |
Ali bo iz teh semenčk čebulček za sajenje drugo leto ali čebula za uporabo v prehrani letos? Pa por, zdaj posejan, a bo to za uporabo zgodaj poleti ali kasneje?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
-
Lani sem prvič sejala in sem bila zadovoljna s pridelkom. S palcem in kazalcem nekaterih nisem mogla objet. Sem pa še kasneje sejala in ni bilo nič kaj pa še muha je prišla. Tako, da sem ga populila pred zimo in je skoraj ves tistsi drobiž bil napaden. Danes sem ga sejala in ga bom nekaj malega še nekje konec aprila ali maja. Bom pa imela pokritega do konec junija in pa od začetka septembra dalje, ko pride drugi naval muhe.
Bom videla kakšen bo rezultat.
lep pozdrav_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Bom videla kakšen bo rezultat.
lep pozdrav_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
-
lpmami, odvisno je kakšno seme čebulčka si posejala. tako lahko izraste "mlada" čebula ta dolga bela, in jo lahko seješ večkrat ali čebulčki za sajenje za drugo leto. v I. je tudi seme domače "sladke" čebule katero seješ prejšnje leto avgusta, oktobra mlade rastline podobne poru presadiš. naslednje leto naredi zelo veliko glavico, in jo pobiraš kot ostalo čebulo junija, julija.
por posejan sedaj bo pomladni, kasneje od III-IV pa zimski. na vrečkah tudi piše zimski por, ker prenese razmeroma nizke temperature. prvič sem videla na vrečkah (Lidl), da piše "ideal for winter sowing and freezing". lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
por posejan sedaj bo pomladni, kasneje od III-IV pa zimski. na vrečkah tudi piše zimski por, ker prenese razmeroma nizke temperature. prvič sem videla na vrečkah (Lidl), da piše "ideal for winter sowing and freezing". lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
-