Stran 4 od 4

Objavljeno: To Sep 15, 2015 11:40 am
Napisal/-a magnolija
6 zelenih paprik
6 rdečih paprik
6 zelenih paradižnikov
6 rdečih paradižnikov
2 rdeče čebule
2 bele čebule
1 dl kisa za vlaganje
1 dl olja
2 dl vode
1 žlica soli
1 žlica sladkorja
Sestavine narežemo na manjše koščke (ne miksamo ali ribamo), vse skupaj v loncu zavremo in kuhamo le toliko,da rumena paprika spremeni barvo. Ne dodajamo večje količine tekočine, le to kar je v receptu, ker zelenjava spusti svoj sok, zato je vse skupaj odličnega naravnega okusa. Vroče nadevamo v kozarce, zapremo, pasteriziramo, zavijemo v dekno da se ohladi.
Zadevo delam že 40 let, porabiš vse z vrta, je okusna priloga. Količine sestavin si lahko poljubno prilagajamo, pazimo le pri tekočini, da ohranimo tisti naraven okus zelenjave._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija

Objavljeno: Pe Okt 06, 2017 12:25 pm
Napisal/-a Oldi
Po prebranih kar nekaj virih, ima zeleni paradižnik in krompir solanin. Da bi bil nevaren, ga je treba pojesti več kg. S kuhanjem se ga ne uniči, razpadel naj bi pri 170°C.
Je pa zanimivo, da se zelenega krompirja izogibamo kot hudič križa, pri paradižniku izrezujemo zeleno, srbsko solato pa... ni frke.

Objavljeno: Pe Okt 06, 2017 12:34 pm
Napisal/-a metuljc
Očitnores ni frke, ker se taki paradižniki uporabljajo že desetletja. Komur ni do nedozorelega paradižnika, ga pač ne uporablja, sama pa ne vidim težav pri nejgovi, običajno zelo zmerni, uporabi. Gotovo s 3 pokajenimi cigaretami na dan vas spravimo več alkaloida nikotina kot s pojedenimi paradižniki alkaloida solanina.

Objavljeno: Pe Okt 06, 2017 3:24 pm
Napisal/-a Oldi
Recept sem pa pozabil, na mjem piše od Nade Kos
2kg zel.paradižnika
2kg paprike
2kg čebule
Vse na drobno zrezano
2dcl olja
2dcl sladkorja
1dl soli
1l kisa za vlaganje

Kuhamo in mešamo dokler ne zavre.
Ohladimo in v kozarce