Repa - Brassica rapa

Odgovori
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Najboljše je boben od pralnega stroja, zakoplješ v zemljo obdaš z smrekovimi vejami. Na vrhu daš kakšno desko ali stiropor pozimi. Notri sem imela že črno redkvo, zelje, radič, repo, korenček, zeleno. Zelo dolgo počaka. Drugi imajo zasipnice. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
vodenka

Odgovor Napisal/-a vodenka »

Repo pa komot lahko daš v klet pa ti bo ostala tud do zgodnje pomladi repa ni tako zahtevna kot zelje
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Hvala obema, super da uporabimo kar imamo.
vodenka, kakšna posebna shramba v kleti, v žaganju ipd, ali kar na police recimo, mi imamo dvignjene lesene police po celi kleti...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

zuf, z repo bodi previden. Obstane res lepo, se pa rado zgodi, da postane čez dober mesec ali dva puhla , vsaj meni se je parkrat v zadnjih dveh letih. Mogoče je odvisno od sorte?
vodenka

Puhlost pride čejo prezgodaj se saje pred sv marjeto to je 22 julija ,ker pa zadni dve leti ni bilo moč tako pozno saj vreme pošteno ,jaz jo imam še na njivi ko bo prvi sneg zapadel jo bom populila.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

vodenka je napisal/a:
Puhlost pride čejo prezgodaj se saje pred sv marjeto to je 22 julija ,ker pa zadni dve leti ni bilo moč tako pozno saj vreme pošteno ,jaz jo imam še na njivi ko bo prvi sneg zapadel jo bom populila.

Sv. Marjeta goduje 20. julija, je zavetnica naše fare (no, ne samo fare).
Se pa okoli puhlosti kar strinjam.
Pa repne cime (v temi poganjajoči mladi lsiti na koncu zime ali zgodaj spomladi) so dobre, v solati s krompirjem, recimo. Take svetle, skoraj rumene,....... So včasih res znali porabiti vse, kar je bilo svežega, sploh proti koncu zime.
vodenka

Tisti repni poganki moja teta jih vedno okisa pravi da imajo velik v sebi da je boljši kot regrat ,tako da ne dam kokošam jih nesem teti
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tudi mi smo spomladi jedli mlade poganjke skladiščene repe - s toplim krompirjem, kot regrat. Okus je podobno pikanten kot redkvica. Dobrodošlo v času, ko je zelja že zmanjkovalo, regrata pa še ni bilo.
Uporabniški avatar
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Tudi pri nas je mama pripravljala spomladi mlade repine poganjke v solati. Kar v redu je bilo, saj preko zime razen sveže solate iz zeljnih glav ni bilo. Very Happy_________________
Slika
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Repa mi vn čez uhe štrli, prav tako pa vprašanja... kisamo s tropinami, pojavil se je dvom.... zaliti z vodo ali ne?
Odgovori