Zelena solata - Lactuca sativa

Odgovori
lera

Odgovor Napisal/-a lera »

Super, tudi jaz imam še ledenko navkljub telim temperaturam in endivija je lepa. Sicer je pa sedaj_________________lp

Lera
http://lera.moj-album.com
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Že dolgo tli v meni želja priti do tiste sorte glavnate solate ledenke, ki je podobna dobesedno zeljni glavi (kot v Lidlu).
Sem lani na estonski strani ob skupnem nakupu našla sorto, ki je obetala podoben plod in sem seme z veseljem naročila. V paketku je bilo kar dosti semena ampak seme NI BILO KALJIVO - v dveh setvah večje količine na gredo in eno poskusno v lonček ni scimil niti en semenček. Kaj takega jaz pri solatnem semenu ne pomnim. Me prav zanima kaj so s semenom počeli, da je bila kaljivost nič.

Ampak še vedno sem interesent za tako sorto in če jo kdo na spletu zvrta in bo kaj naročal, bi se še enkrat pridružila. Jaz sem za iskanje po spletu bolj uboga, žal._________________Živeti na podeželju je najlepše!
vodenka

Odgovor Napisal/-a vodenka »

MarijaV imam solato ki je podobna ledenki imenuje se Glaciale di Ljubiana 3,je glave res naredi ni pa tako velika kot zeljnata.
paprika

Odgovor Napisal/-a paprika »

sem že naletel na zanič seme od solate salad bowl
zakaj ni kalilo ne vem Confused
Uporabniški avatar
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

vodenka je napisal/a:
MarijaV imam solato ki je podobna ledenki imenuje se Glaciale di Ljubiana 3,je glave res naredi ni pa tako velika kot zeljnata.

Vodenka, je tale ? Mislim, da je ista, kot tale: Ljubljanska ledenka.Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha_________________
Nazadnje urejal/a orhy 21 Jan 2014 15:42; skupaj popravljeno 2 krat
Slika
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

V začetku sem bila zelo navdušena nad solato z lepimi tesno zaprtimi glavami. Ko pa sem par let zapovrstjo doživljala, da je bilo več kot polovica glav znotraj gnilih, me je minilo. Od takrat sejem raje tako z odprtimi glavami. Zaprte se očitno v poznopomladanski in poletni vročini in dežju oz. zalivanju prerade "skuhajo".
vodenka

Ja orhy isti sta tud men seje pred leti dogajalo da so gnile pa sem začela bolj zgodaj sejati v sredini marca sem pa prepikirala na njivo seveda sem imela pokrito do sredine aprila zelo lepe velike glave naredi a vse do konca junija lepo dela potem pa ji neustreza pretoplo vreme ,tako da je bolj za hladnejše dni sejat in sadit,za toplejše dni pa so odlične rezivke ,ja solatami je križ za vzgajat sploh ko je poletnih mesecih veliko dela na polju bi vsi jedli solate z veliki glavami Very Happy
vodenka

Samo da jaz od valetina že nekaj let ne sejem
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Hm, Ljubljansko ledenko poznam, le pri meni še nikoli ni naredila kakih posebnih glav. Predvidevam, da imaš že lastno seme?_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Letos sem jaz naročila neko solato XXL iz Estonije; bomo videli kako bo. Lanska ni niti ena vzklila tudi pri meni.

Irena
Odgovori