Objavljeno: Ne Dec 22, 2013 10:27 pm
Ravnokar sta šla na probo dva bokashi posipa.
Naredil sem jih 3. decembra.
#1 posip = otrobi + rjav sladkor + rejuvelac + tekočina kefirja
#2 posip = otrobi + rjav sladkor + rejuvelac
Eno enoto tekočine (v prvem primeru kefirjeva tekočina + rejuvelac, v drugem primeru samo rejuvelac) sem zmešal z eno enoto sladkorja ter vmešal v 6 enot vode in s tem ustrezno navlažil otrobe, zrakotesno zaprl, dal na sobno temperaturo v temo in do danes bil potrpežljiv.
Vonj obeh posipov po 19 dneh fermentacije je kiselkasto alkoholen, kar je prvi dober znak.
Razprostrl sem jih na časopisni papir in dal na vrh krušne peči, da se posušita.
Zdaj pa sta že oba posuta med plasti organskih odpadkov v dveh različnih posodah napoljnenih do vrha ter zrakotesno zaprtih.
Zdaj bo to počakalo na sobni temperaturi 14 dni.
Čez 14 dni pa upam na drugi dober znak uspeha.
Dolgoročno se mi rejuvelac kot vir mikroorganizmov za delanje posipa še najbolj dopade, zato držte pesti! Nazadnje urejal/a zuf 22 Dec 2013 21:42; skupaj popravljeno 1 krat
Naredil sem jih 3. decembra.
#1 posip = otrobi + rjav sladkor + rejuvelac + tekočina kefirja
#2 posip = otrobi + rjav sladkor + rejuvelac
Eno enoto tekočine (v prvem primeru kefirjeva tekočina + rejuvelac, v drugem primeru samo rejuvelac) sem zmešal z eno enoto sladkorja ter vmešal v 6 enot vode in s tem ustrezno navlažil otrobe, zrakotesno zaprl, dal na sobno temperaturo v temo in do danes bil potrpežljiv.
Vonj obeh posipov po 19 dneh fermentacije je kiselkasto alkoholen, kar je prvi dober znak.
Razprostrl sem jih na časopisni papir in dal na vrh krušne peči, da se posušita.
Zdaj pa sta že oba posuta med plasti organskih odpadkov v dveh različnih posodah napoljnenih do vrha ter zrakotesno zaprtih.
Zdaj bo to počakalo na sobni temperaturi 14 dni.
Čez 14 dni pa upam na drugi dober znak uspeha.
Dolgoročno se mi rejuvelac kot vir mikroorganizmov za delanje posipa še najbolj dopade, zato držte pesti! Nazadnje urejal/a zuf 22 Dec 2013 21:42; skupaj popravljeno 1 krat