Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paprike 2014

Odgovori
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Ne bi vedel odgovora na zadnje vprašanje.
Bi pa povedal, da je v težki glineni zemlji ponavadi nizek ph - premalo zraka.
Da ne smetimo tukaj v paprikah, sem ti tukaj zapisal moj pogled na izboljšavo težke glinene zemlje.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Kremenčev pesek ne dviguje pH.
paprika

Odgovor Napisal/-a paprika »

Da ne bo res toliko govora o zemlji Very Happy
Kdaj boste začeli sejati sejančke paprik?

Letos bom probal tole sorto
yelow bell

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha
Zana

Odgovor Napisal/-a Zana »

jaz bom paprike, čilije in jajčevce sejala 15.2., takrat je tudi ugoden dan za plod po setvenem koledarju Marije Thun. Me sicer že zelo vleče, da bi malo pohitela, ampak mislim, da se bo ponovil lanski scenarij, ko je bila zelo mrzla in deževna pomlad, zato menim, da se ne splača hitet. Lani sem prišla domov iz porodnišnice 24.maja in je bilo komaj 15 stopinj!
paprika

Nekako sem tekom let ugotovil, da pri vzgoji sadik sploh paprik ,
uporaba specialnega gnojila za plodovke ni učinkovita,
saj je to gnojilo za kasnejšo uporabo pri razvoju plodov
in ne same sadike posledično so sadike premalo razvite pri presajanju na prosto.
Če pogledam na navodilo pa tako in tako piše uporaba tri tedne po presajanju na prosto oh god
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Ali je kdo imel papriko Alpino od semenarne Ljubljana. Je v bistvu ista kot soroksari. Svetlo rumena. če jo je kdo že imel, naj napiše izkušnje.

Hvala, Irena
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Tudi pri meni je začetek setve tempiran okoli 15.2. za paprike, čilije in jačevce ter nekaj malega zgodnjih paradižnikov.

Ostale paradižnike sejem konec feb. in v začetku marca. Upam samo, da bo letošnja pomlad kaj bolj topla kot je bila lanska.

Kalilnih vrečk ne uporabljam, OBVEZNO PA VSE SEME PAPRIK, ČILIJEV IN JAJČEVCEV EN DAN PRED SETVIJO NAMOČIM, tako kaljenje v primerno vlažni zemlji zelo pospešim._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Tale nasvet Marijav pa moram sprobat. Hvala!
paprika

Jaz bom tudi namočil seme in posadil kar v zemljo.
Pri nekaterih sortah so kalilne vrečke lepo uspele,
pri nekaterih pa ne.

Marija ali potem posejano pokrijete ,da se zemlja ne suši?
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Jaz bom tudi s 15. feb začel.
Pregovor pravi: "Valentin ima ključ do korenin." Smile
Odgovori