nxyz
-
Dela se nadaljujejo.
Kladivo in žeblji:
Nekaj strukture:
Postavljen vendar še brez ojačitev:
Rastlinjak oblečen:
Sledi še izdelava strešnih oken in vrat. Pobarvati moram še letvice katere držijo napeto folijo. S spodnje strani so že debelo lakirane, moram jih še okrog pobarvati z enko temno barvo kot je struktura rastlinjaka.
Končna dela so planirana za danes in jutri
Kladivo in žeblji:
Nekaj strukture:
Postavljen vendar še brez ojačitev:
Rastlinjak oblečen:
Sledi še izdelava strešnih oken in vrat. Pobarvati moram še letvice katere držijo napeto folijo. S spodnje strani so že debelo lakirane, moram jih še okrog pobarvati z enko temno barvo kot je struktura rastlinjaka.
Končna dela so planirana za danes in jutri
-
Pri odločitvi ali domača izdelava ali kupljen cena ne odloča, cenovno je tam tam.
Približen stroškovnik, velikost rastlinjaka 3,9x2,5m:
les 40€
barva 60€
cement 20€
vijaki 40€
debelejši polivinil za rastlinjake 13x4m 20€
panti za okna, vrata, "zapiralo" za vrata 25€
pesek je bil doma, železo
Recimo okvirno 200€, se pa nikjer pri materialu ni varčevalo. Potrebnega pa je bilo veliko časa za izdelavo, ker je fant včasih celo preveč natančen pri vsem kar dela, no v končni fazi to prav pride, le veliko potrpljenja potrebujem
Pri meni je odločal les, nisem našla kakšnih zanimivih ponudb za lesene rastlinjake, plastičnega pa nisem želela. No, konec koncev se mi zdi ta domač precej močnejši od kupljenega plastičnega. Tašča ima skoraj enakih dimenzij plastičnega pa po dveh letih plastika že nekoliko poka in še ni tako trden.
Včeraj sva na hitro naredila še 2 manjša okna, razlika je ogromna:
Ob priliki pride še barva, če bo potreba pa se naredita še 2 okna na drugi strani strehe.
Približen stroškovnik, velikost rastlinjaka 3,9x2,5m:
les 40€
barva 60€
cement 20€
vijaki 40€
debelejši polivinil za rastlinjake 13x4m 20€
panti za okna, vrata, "zapiralo" za vrata 25€
pesek je bil doma, železo
Recimo okvirno 200€, se pa nikjer pri materialu ni varčevalo. Potrebnega pa je bilo veliko časa za izdelavo, ker je fant včasih celo preveč natančen pri vsem kar dela, no v končni fazi to prav pride, le veliko potrpljenja potrebujem
Pri meni je odločal les, nisem našla kakšnih zanimivih ponudb za lesene rastlinjake, plastičnega pa nisem želela. No, konec koncev se mi zdi ta domač precej močnejši od kupljenega plastičnega. Tašča ima skoraj enakih dimenzij plastičnega pa po dveh letih plastika že nekoliko poka in še ni tako trden.
Včeraj sva na hitro naredila še 2 manjša okna, razlika je ogromna:
Ob priliki pride še barva, če bo potreba pa se naredita še 2 okna na drugi strani strehe.
-