Levisticum officinale - navadni luštrek

Odgovori
živa
Kraj: Žiri-NM

Re: Levisticum officinale - navadni luštrek

Odgovor Napisal/-a živa »

No, lepa reč, še ena škodljiva muha. Nikoli ga ne prekrivam z ničimer. Lani sem iz semena vzgojila nove rastline, ker mi je staro požrl voluhar. Tudi nove je našel, jaz pa njega, ostale so mi tri rastlinice. Letos sem jih okopala, malo komposta poleg.
Ga uporabljam za juhe.
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

muha napisal/-a: Sr Apr 15, 2026 7:05 am Velja poskusiti.
Svojega bom letos spet pokrila z vrečo iz protiinsektne mreže. Če je spodaj dobro pritisnjena ob tla, ga učinkovito zavaruje. Najbrž ga bo treba kar kmalu, kaj?

Ja,bo kar treba.
In zdaj je res tako zelo lep da mi ga je škoda.
Mreža je dobra ideja :!:
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

živa napisal/-a: Sr Apr 15, 2026 7:41 am No, lepa reč, še ena škodljiva muha. Nikoli ga ne prekrivam z ničimer. Lani sem iz semena vzgojila nove rastline, ker mi je staro požrl voluhar. Tudi nove je našel, jaz pa njega, ostale so mi tri rastlinice. Letos sem jih okopala, malo komposta poleg.
Ga uporabljam za juhe.
Ma tale vrag gre tudi na zeleno in peteršilj.In se mi zdi,da ko je 1x na vrtu se tega ne rešiš .
Sama luštrek veliko uporabljam.Tako za juhe ,kot tudi kadar delam domačo vegeto.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Notranjka, če ne boš vedela, kam z njim, nasekljaj mnogo mladega zelenja, zmešaj z jsjcem, speci kot frtaljo. Lahko dodaš koščke sira, poper. Čudovito.
Odgovori