Prosim za nasvet.Žal mi je pehtran,,ušel,,. Visok je čez meter.Ali naj ga porežem do tal ali nekje na sredini.Iz porezanega bi poskusila narediti potaknjence .Pehtran imam šele drugo leto.Do sedaj mi je vedno pomrznil.
Poreži precej nad tlemi, ker bo veselo pognal še vsaj 1x letos. Potaknjenci pa se naredijo tako, da odkrhneš stranski poganjek, s petko osneovnega stebelca. Na vlažnem in toplem menda hitro požene korenine (vir: muha).
Ojla Kaj imam pa jaz za en pehtran, se tako razrašča, da ga moram vsake toliko časa ven pulit. Pa zelo diši.Trdno prezimen. Hvala in lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Moja mama in če mi uspe naslednji vikend priti na Koroško,bi ti ga lahko zrihtal,do Ljubljane pa že najdemo kakšen prevoz,če ga ne dobiš kje bližje in hitreje.
Kaj se pa s pehtranom naredi pred zimo? Danes bom pobrala in zmrznila še zadnjega, pa ne vem, ali ga je treba porezati ali kar pustiti? Lani mi ga je jeseni pojedla srna in ni bilo dileme .
In če ga je treba porezati - kako dolga stebla pustiti?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Spomladi bo odgnal čisto pri tleh, iz korenin, torej poreži na kake 5 cm, pa zaščiti s kupčkom listja, pehtran je občutljiv. Spomladi pa mu dodaj pest ali dve komposta in previdno prerahljaj. Naj ti lepo raste!