Artemisia dracunculus - pehtran

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ne, če so v njih dobro osušeni listki. Že leta v nijih (cca 2 do 3 dl, od gorčice Eta) zamrzujem drobnjak, peteršilj in pehtran.
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

Prosim za nasvet.Žal mi je pehtran,,ušel,,. Embarassed Visok je čez meter.Ali naj ga porežem do tal ali nekje na sredini.Iz porezanega bi poskusila narediti potaknjence Question .Pehtran imam šele drugo leto.Do sedaj mi je vedno pomrznil.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Poreži precej nad tlemi, ker bo veselo pognal še vsaj 1x letos.
Potaknjenci pa se naredijo tako, da odkrhneš stranski poganjek, s petko osneovnega stebelca. Na vlažnem in toplem menda hitro požene korenine (vir: muha).
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Ojla
Kaj imam pa jaz za en pehtran, se tako razrašča, da ga moram vsake toliko časa ven pulit. Pa zelo diši.Trdno prezimen.
Hvala in lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
metuljc

Brez fotografije ne bo nihče mogel povedati nič pametnega, lepa kata.
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

A ima kdo viška francoskega pehtrana? Very Happy
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Moja mama in če mi uspe naslednji vikend priti na Koroško,bi ti ga lahko zrihtal,do Ljubljane pa že najdemo kakšen prevoz,če ga ne dobiš kje bližje in hitreje.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Kaj se pa s pehtranom naredi pred zimo? Danes bom pobrala in zmrznila še zadnjega, pa ne vem, ali ga je treba porezati ali kar pustiti? Lani mi ga je jeseni pojedla srna in ni bilo dileme Rolling Eyes .

In če ga je treba porezati - kako dolga stebla pustiti?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
metuljc

Spomladi bo odgnal čisto pri tleh, iz korenin, torej poreži na kake 5 cm, pa zaščiti s kupčkom listja, pehtran je občutljiv. Spomladi pa mu dodaj pest ali dve komposta in previdno prerahljaj. Naj ti lepo raste!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ne vem, če je kaj razlike, ali ga porežeš ali ne. Jaz ga jeseni ne, da spomladi vsaj vem, kje je posajen.
Odgovori