Ker rajši gledamo slikice kot beremo tekst (vsaj jaz ) je tukaj video kako gojiti ingver - predvsem je zanimiv izgled gomolja, ko je dovolj razvit: https://www.youtube.com/watch?v=1-P8tAmFvTs
Bi rekla, da je treba našega "trgovinskega" pred sajenjem res dobro namakat.
Pozdravljeni Tudi letos mi Ingver zelo lepo raste. Za spremembo ga ima letos v plastenjačku. Ko bo čas, bom videla, kaj je naredil v zemlji. pa lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Meni je kupljen gomolj pričel na več členkih kliti. Shranjenega sem imela v kleti. Odrezala sem delčke s poganjki in posadila. Zaenkrat še ni kaj dosti videti, bo upam drugo leto.
Moj je lani lepo v zemlji pridelal nove gomolje. Ko je bil cas za noter dat, sem na novo posadila in predala naprej v skrb. No, tukaj se je pa potem vse izfizilo... No in potem sem ponovila vajo... Na enemu posnetku pred leti sem gledala, kako to delajo v jutastih vrecah in da dodatno zasuvajo... Ne vem. Bo treba se eksperimentirat!
Bi rekla ko listje propade in se posuši oziroma pri ingverju ko malo razgrebeš zemljo in spodaj vidiš gomoljčke lepe belo roza barve. Vidiš kaj pri tvojih?