Yacon - Polymnia sonchifolia

Odgovori
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Lahko,če dodajo nalepko steklo-lomljivo,potem bolj pazijo,sicer jaz z njimi nimam slabih izkušenj,pa sem večino kar imam dopil po raznih poštah.
Poštnio pa poravnam jaz ob dostavi.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kadar pošiljam občutljive rastlinice, najprej s papirjem in vrvico dobro zavarujem zemljo, da ne pada iz lončka, čez rastlino pa poveznem odrezano plastenko in vse skupaj dobro učvrstim. Prenese tudi "košarko".
Uporabniški avatar
Peter
Kraj: Lucija

Odgovor Napisal/-a Peter »

Zahvaljujem se vsem za ponujene gomolje. Znanec za katerega so gomolji naj bi bil ali bo v kratkem v kontaktu z Juglans-om.
Junglas, hvala še 1x. Smile
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Na voljo imam 50 l posodo kamor bi posadila yacon. Bo premajhna za 3 rastline? V posodi mislim da imam največ šans, da jih voluhar ne najde. Na gredi jih bo sigurno hitro zavohal.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Tiana je napisal/a:
Na voljo imam 50 l posodo kamor bi posadila yacon. Bo premajhna za 3 rastline? V posodi mislim da imam največ šans, da jih voluhar ne najde. Na gredi jih bo sigurno hitro zavohal.

Amm, se bojim da ja, sploh za tri rastline.

Jaz sem imel lansko leto v 90l posodi posajena dva, bilo je deževno, torej ne-vroče leto in v drugi polovico poletja sem ga moral redno zalivati 2x na dan.
Mogoče bi kaj pripomoglo, če bi imela lonec postavljen na vrtu, kjer bi lahko naredil nekaj korenin skozi odprtinice na dnu in si tako malo pomagal sam. Mislim pa, da pretirano močnih in dolgih korenin ne bo delal, vsaj takšen vtis imam po lanskem izkopavanju. Rekel bi, da ima poleg založnih gomoljev bolj šopast koreninski sistem, ki ne prodre izrazito daleč.
Vseeno poizkusi. Malo ga lahko nahecaš tako, da bolj obilno zalivaš izven posode, torej po zemlji in tako bo hitreje naredil koreninski sistem tudi na ugodnejšem mestu. Razmišljam, sicer pa ta teorija drži. Preizkušeno. Very Happy
Tiana

Hmmm moram sedaj naredit drugačen plan.
Lonec bo na vrtu, tako da bo lahko delal korenine tudi zunaj lonca. Ampak to je rešitev samo za eno rastlino. Za dve pa moram kupit še dva lonca ali pa najti rezervno lokacijo. Bom razmislila in popoldne naredim akcijo.
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Ja 50l je še za enega komaj zadosti. Jaz jih posadim kar v vreče za krompir v kaliji jih imajo ali pa dve jutini vreči za krompir zapognem in dam eno v drugo (tudi kalia), drugače prehitro razpadejo, le na podstavek jih dam, če jih je treba slučajno kam prenest. Nekako takole Wink
Tiana

Aye-Aye, to bo pa še najbolj enostavna rešitev. Hvala.
rukola

Odgovor Napisal/-a rukola »

Tako ga hvalite, da tudi mene zanima ta Yacon, če ima kdo še kakšno sadiko. Aye-Aye, imaš še kakšno "viška". Very Happy
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Imam. Very Happy
Odgovori