Stran 4 od 54

Objavljeno: To Jun 03, 2014 4:35 pm
Napisal/-a battagelli
Žal ne.
Lahko pa dostavim po 17 uri kadar se vračam iz LJ._________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.

Objavljeno: To Jun 03, 2014 5:27 pm
Napisal/-a Pepe
f0r3st727 je napisal/a:
Aha. So vsaj recimo brez kemije vzgojene? To vem, da mi ekoloski certifikat zagotavlja. Smile
Si prepričan?
http://www.kmetzav-mb.si/JABLANA%20EKO%202013.pdf

Objavljeno: To Jun 03, 2014 6:23 pm
Napisal/-a forest727
Pepe je napisal/a:
f0r3st727 je napisal/a:
Aha. So vsaj recimo brez kemije vzgojene? To vem, da mi ekoloski certifikat zagotavlja. Smile
Si prepričan?
http://www.kmetzav-mb.si/JABLANA%20EKO%202013.pdf


Shocked Shocked

Kaj je sedaj to? Ok, baker in žveplo še ok, kaj pa ostala? Ne vem sicer pri kateri kontrolni hiši je tale kmet ...

Ko sem bral brošuro, kaj se sme uporabljati v ekološkem kmetijstvu in kaj ne, so bili točno 3 navedeni pripravki, vsi na naravni osnovi in dragi kot hudič. Brošura kon-cert - a.

Objavljeno: To Jun 03, 2014 6:33 pm
Napisal/-a Melona
Tole je pa tudi mene presenetilo, sem živela v prepričanju, da eko pridelava ne gre dlje od bakra, pa še to le v skrajni sili Smile .

Objavljeno: To Jun 03, 2014 9:46 pm
Napisal/-a battagelli
Dokler sem še bil v integrirani kontroli,sem lahko z bakrom škropil največ dvakrat.Ekološki so lahko neomejeno.Podobno je bilo z žveplom.
Baker pa ni tako nedolžen,ko enkrat pride v telo iz njega ne gre več.

Ko sem hotel porovo zavrtalko poškropiti z takrat dovoljenim pripravkom Laser kateri je bil v ekološki dovoljen,ga v intgrirani nisem smel uporabljati.
Na vprašanje kako to,so mi odgovorili,da pač ni registriran v integrirani
Takih neumnosti je bilo kar nekaj.V naslednjih letih sem spoznal,da je to le posel,in vsi se samo prilagajajo danim razmeram.Zato sem izstopil tudi iz integriranega._________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.

Objavljeno: To Jun 03, 2014 10:06 pm
Napisal/-a muha
Zato pa jaz najraje kupujem direktno od ljudi, ki jh poznam, certifikati gor ali dol.

Objavljeno: To Jun 03, 2014 10:19 pm
Napisal/-a Pepe
battagelli je napisal/a:
V naslednjih letih sem spoznal,da je to le posel,in vsi se samo prilagajajo danim razmeram.Zato sem izstopil tudi iz integriranega.
Gre zato, da ima nekaj nadzornih organizacij (pretežno razni inštituti) delo.
Potrošniki, ki veliko dajo nato, se ne zavedajo, da EKO v Italiji ne pomeni enako kot EKO v Sloveniji. Certifikat je podobno kot izobrazba delavca. Kljub diplomi niti pod razno ne veš, kaj bo firmi prinesel. Je treba gledati še kaj drugega. Pravi rezultat dobiš, če delavca spremljaš pri delu in vidiš, kako je uspešen. Prav tako bi bil pravi način, da kmetijski proizvod analiziraš in poveš, kako je primeren za uživanje. Ampak to je zaenkrat predrago, zato se igramo papirnate vojne. Denar se pa le obrača in inštitucije imajo neko delo.
Želim uspešno prodajo. Sem predaleč, da bi me zanimalo. Razen tega večino tega poberem že na svojem posestvu.

Objavljeno: So Sep 13, 2014 8:10 pm
Napisal/-a pep
Battagelli, kako kaže letos za kaki?

Objavljeno: So Sep 13, 2014 8:42 pm
Napisal/-a mfranc
forest727 je napisal/a:
Pepe je napisal/a:
f0r3st727 je napisal/a:
Aha. So vsaj recimo brez kemije vzgojene? To vem, da mi ekoloski certifikat zagotavlja. Smile
Si prepričan?
http://www.kmetzav-mb.si/JABLANA%20EKO%202013.pdf


Shocked Shocked

Kaj je sedaj to? Ok, baker in žveplo še ok, kaj pa ostala? Ne vem sicer pri kateri kontrolni hiši je tale kmet ...


Melona je napisal/a:
Tole je pa tudi mene presenetilo, sem živela v prepričanju, da eko pridelava ne gre dlje od bakra, pa še to le v skrajni sili Smile .


In kje ste videli v tem škropilnem programu tako hude "strupe"? Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes .

LP_________________mfranc

Objavljeno: So Sep 13, 2014 10:03 pm
Napisal/-a Melona
O hudih strupih ni nihče govoril, sama sem bila res nevedna, ker še za žveplo nisem vedela. Si pogledal pogostost škropljenja? Da se v eko in integrirani pridelavi lahko kar naprej poliva z bakrom ali žveplom ali podobnim, se meni res ne zdi normalno. Tudi baker ni tako zelo nedolžen. Pa saj po teh priporočilih z linka lahko kar skoraj vsak teden škropijo z njim Confused !