Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Salvia officinalis - žajbelj

bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Aye, a potaknjenci raznih žajbljev, tudi ananasovega, tudi veljajo? Sadikice so še majhne, pa jih še ne bi delila, lahko pa natrgam potaknjence._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Če si zadovoljna s širokolistnim žajbljem, ga lahko dobiš, kolikor hočeš, za potaknjence pa priporočam pomlad, takrat se radi primejo.
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Ja, mislim, da ga niso odnesli. Je sicer dostopen, ampak samo sosedom.
Verjetno bo res ta moča.
+ polži so letos na resnem delu. Tako, da se že bojim za drugo leto.
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

bobolino, hvala za ponudbo, a naj se ti kar lepo razraste najprej, bomo že kdaj kasneje potikali. Smile

metuljc, z veseljem vzamem. Very Happy
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Koliko? Eno košaro?
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Laughing , kako veliko? Sicer je bil moj tudi že prav zelo velik, a bom čisto zadovljna z enim kupčkom, se bo že razrasel. Wink hvala!
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Ima kdo beli ameriški žajbl (Salvia apiana)?
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

A so vse salvije uzitne. Kako/ zakaj?
End prav nagravzno smrdijo...
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Če še kdo želi, imam navadni žajbelj tudi jaz, prilagojen na obupne razmere v našem koncu._________________Lp, Živa
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Kaj naredite z žajbljem pozimi. Menda lahko pomrzne.
Ga porežem in prekrijem s smrekovimi vejami ? Ker za zelenje dvomim, da bo obstalo.
Posadil sem ga šele letos spomladi in še ni utrjen. Tale sončna lega med kamni mu očitno zelo paše.
Bolj ga režem, bolj raste ...

Predlani mi je ena sivka čez zimo preminila, lansko leto pa sem na novo posajeno decembra zaščitil s smrečjem in je lepo preživela.

Ena včerajšnja fotografija:

Odgovori