Kaj je fora tukaj s tem praženjem ?
( morda zato, da požgeš tiste organske kožice )
V vsakem primeru, če preliješ s kisom, dobiš raztopino kalcijevega acetata.
CalPhos - kalcijev fosftat
-
- Kraj: Domžale
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Re: CalPhos - kalcijev fosftat
Pa menda je v tistih žganih kožicah tudi fosfor.
-
- Kraj: Žiri-NM
tukaj strokovnjak govori, da je treba zelo pogosto foliarno škropiti
https://www.youtube.com/watch?v=uPlJeBxkvP8
jaz vse jajčne lupine shranjujem, ker jih potem dam za kure. Če zdrobljene dam v zemljo, do jeseni ne razpadejo (sem npr. dala v jarke s krompirjem), prah se pa tako zmeša z zemljo in je neviden očem.
ker mi povezave do recepta ne more odpreti, sem brala prispevek o čaju.
https://www.youtube.com/watch?v=uPlJeBxkvP8
jaz vse jajčne lupine shranjujem, ker jih potem dam za kure. Če zdrobljene dam v zemljo, do jeseni ne razpadejo (sem npr. dala v jarke s krompirjem), prah se pa tako zmeša z zemljo in je neviden očem.
ker mi povezave do recepta ne more odpreti, sem brala prispevek o čaju.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Zanimiv video. Vidim, da pravih problemov s pomanjkanjem kalcija niti nimam, ga ima očitno naša zemlja več kot dovolj. Če se pojavijo težave, jih rešim že z enim samim ali kvečjemu dvema škropljenjema. Nimam se kaj pritoževati.
Mi je pa postalo kristalno jasno, zakaj se to najraje pojavi pri paradižnikih samosevcih na kompostu - ker tam kalcija in še nekaterih potrebnih mineralov ni ali jih ni dovolj.
Mi je pa postalo kristalno jasno, zakaj se to najraje pojavi pri paradižnikih samosevcih na kompostu - ker tam kalcija in še nekaterih potrebnih mineralov ni ali jih ni dovolj.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Živa, hvala za tole povezavo. Gospod pove na način, da dobimo celotno sliko o kalciju glede plodovk. Zdaj mi je jasno, zakaj gnojenje zemlje s kalcijem <( jajčnimi lupinami) v času, ko je problem že tu, ni učinkovito, ampak je takrat potrebno kalcij dovajati foliarno. So nekateri za prmej zatrjevali, da jajčne lupine nič ne zaležejo, zdaj mi je jasno, zakaj v akutnem stanju ne.
Seveda gospod omenja samo kupljene pripravke, za kaj bolj naravnega, pa nič manj učinkovitega, imamo pa tu Gartlc.
Seveda gospod omenja samo kupljene pripravke, za kaj bolj naravnega, pa nič manj učinkovitega, imamo pa tu Gartlc.