Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Lesni pepel

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Vse, kot si napisala že sama in še sadno drevje, verjetno tudi sadno grmičevje. Niti trati ne škodi.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

ne porabi vsega, ko bo fižol ušiv, popudraš ušive dele. Uške se izsušijo, pepel pa ob prvem dežju spere in je še gnojilo.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Hvala!

Metuljc, tole za uši je super, nisem vedela. A to velja samo za fižol ali za uši na splošno? Midva jih imava ponavadi največ na vrtnicah. Pepela je pa še dovolj - saj kamin večkrat gori, tudi v tej super pomladi Rolling Eyes ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Bi rekla, da na splošno, le vrtnice so potem nekaj časa manj ugledne, no, saj fižol tudi, a tam nas to najbrž ne moti.
copatka

Bomo pa tudi uši na vrtnicah preganjali malo pred dežjem Laughing ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz ga dodajam tudi v jamico, ko sadim zeleno. Kljub vsemu pa ga je potrebno uporabljati v zmernih količinah, ker se v drevesih nabirajo narazličnejše snovi s katerimi smo ljudje "obogatili" ozračje (tudi težke kovine) in so v pepelu zelo skoncentrirane._________________naredimo svet lepši
copatka

Midva kuriva breze s hribov na našem koncu in upam, da so vseeno malo manj onesnažene kot dolinske Wink_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Po skoraj petih letih bom malo odpihnila pepel na tejle rubriki, da vidimo, če je pod jim še kaj žerjavice Smile
Ker smo doma vsa leta po vrtu potresali pepel, "popudrali" grede, sem sama tudi vedno želela to nadaljevati. Ker sem živela v bloku, sem pepel iskala pri različnih ljudeh. Tudi dobila sem zelo različnega. Tudi takega, kjer so bile kljub zagotovilom dajalca, da so kurili samo les, prisotne stvari, ki niso mogle izvirati iz lesa.
No, zdaj imam končno svoj pepel, iz kamina, samo od drv. V kratkem nameravam "popudrati" česen in čebulo majski srebrnjak, ostalo bom še videla. Pa hčerki sem že svetovala, naj ušivo vrtnico posuje s pepelom, zdaj jo bom pa še enkrat spomnila._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
copatka

Lpmami, hvala, da si osvežila to temo. Medtem sem že pozabila, da je pepel dober tudi proti ušem, ki jih imava vedno na vrtnicah Rolling Eyes .

Sicer ga pa vsako leto spomladi posujem med česen, včasih še enkrat kasneje, če ne pozabim._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Med česen, šalotko, paradižnik. Proti ušem pa vsaj na fižolu žal ni bilo pravega učinka.
Odgovori