Priporočam dobro knjigo

Odgovori
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

Jaz pa priporočam tistim ki imajo težave s spanjem roman Odisej od Joyca. Cela knjiga opisuje en dan v irskem glavnem mestu - uspeh spanja zagotovljen.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Zlobna pripomba, moram reči.
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Pred kratkim sem prebral The Language of flowers od Vanesse Diffenbaugh. Zelo mi je bila všeč, čeprav je glavna junakinja ne ravno privlačen lik (milo rečeno ne blesti v socialnih stikih) - dala je skozi celo otroštvo pri rejnikih in popravnih domovih in edina stvar, ki jo zanima in v kateri je dobra, so rože oz. aranžiranje z njimi, pri čemer je vedno vključena simbolika (ta roža pomeni to, tista nekaj drugega). Prepletata se dve zgodbi, ena v ˝sedanjosti˝ in ena v ˝preteklosti˝, ko je bila še otrok.

Tematika morda težka, ampak tako enostavno in berljivo napisano, da je prav fajn brati in pa ta simbolika cvetja je tako sigurno vkomponirana v zgodbo, da se skoraj ne vprašaš po resničnosti in kar privzameš, da je tako.

Temelji pa dejansko na simboliki cvetja iz obdobja viktorijanske Anglije, ko so to fantje prakticirali: Wikipedia. Priporočam torej!
Tonček

Odgovor Napisal/-a Tonček »

metuljc je napisal/a:
Zlobna pripomba, moram reči.

Tako se vam je zdelo? Kaj hočemo vsake oči imajo svojega malarja bi rekli preprosti ljudje.
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Prebrala sem knjigo Renate Greinert Rdeča zanka. In dan na dan mislim na to mamo in razmišljam o knjigi.
mrmracka

Odgovor Napisal/-a mrmracka »

Zanimivo in uporabno:

Andrea Kern
''Vrtlarski trikovi iz starih vremena''_________________mrmracka
mrmracka

Odgovor Napisal/-a mrmracka »

pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Ultraman. Res je govori se o teku,plavanju in kolesarjenju... Bistvo vsega je opis kako se v bistvu od vrhunskega plavalca prelevil sod bre dna ampak šele ko je res diplomiral je šele doktoriral iz pijančevanja in kako se je tega rešil in se pripravil v 6 mesecih za dvojno porcijo vsega tega na Havajih. Zanimivo opisuje še prehranjevanje pred, med in po teku._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Lunde- Zgodovina čebel. Berljiv roman z močnim sporočilom.
Odgovori