Stran 4 od 4
Objavljeno: Če Mar 19, 2015 10:58 am
Napisal/-a rukola
Lej, pokvarjeno je že. Daj v plastenko s sladkorjem in vodo. Boš videla kaj se bo izcimilo. Saj ni vse plesnivo, po moje bo ostal del prevladal.
Kislo zelje, repa ima laktobacilus, ki je močan. Stran lahko še vedno vržeš, če bo vse skupaj zasmrdelo.
Objavljeno: Če Mar 19, 2015 11:20 am
Napisal/-a zuf
Na kompost lahko daš brez problema, ni tako velika količina, da bi imelo negativen vpliv.
Objavljeno: Sr Mar 25, 2015 10:06 am
Napisal/-a rukola
V drugo plastenko sem za bioencim dal bananine olupke. Olupki so bili lepi, rumeni, takole grdo pa izgledajo po miksanju.
Vrenje pa smrdi tako, da sem moral odnesti ven iz shrambe, pa tudi v kurilnici ne more biti.
Mogoče bo pa "bolj močen"
Objavljeno: Ne Maj 03, 2015 8:30 pm
Napisal/-a mil
Imam prevod izdelave in uporabe bio encima v hrvaškem jeziku. Pripravek sem naredila lani v začetku leta. Od pomladi ga že uporabljam. Ker je mešanica celih- nemletih ostankov sadežev in zelenjave, so ti v še nenačetih posodah lepih svetlih barv. Ker je med ostanki veliko bio citrusov ima tudi prijeten vonj. Pripravek uporabljam za razna čiščenja. Tudi škropila sem ga razredčenega po zemlji, jeseni in spomladi letos. Na zemlji ne prepoznam učinkov, pri čiščenju pa je res učinkovit. Če bo kakšno srečanje, ga prinesem s seboj, tudi fotokopije lahko dobi, kdor želi,
Objavljeno: To Maj 05, 2015 4:05 pm
Napisal/-a Aye-Aye
mil, tale prevod bi pa imela, če se da kako dobit, od kje si?
Objavljeno: Pe Jun 19, 2015 3:11 pm
Napisal/-a Aye-Aye
Saj ne vem čisto kam to paše. Morda sem, ko je govora o bio encimih in je več različnih sestavin.
Zadnjič sem slučajno zasledila v majski reviji za zdravje (nekje na 8.str) reklamo za regulatpro-bio in zraven članek o praznih baterijah, med drugim piše:
Citiram: |
Omenili ste kaskadno fermentirane bio koncentrate. Z veliko znanja in védenja o lastnostih fermentiranih živilih in dolgih let raziskav je dr. Hans Niedermaier (1913–2003) razvil edinstven proces Kaskadne fermentacije™. Ekološko pridelano sadje, zelenjava in oreščki se v tem procesu fermentirajo v 12 tednov dolgem procesu, ki poteka v več stopnjah. Edinstven dinamični proces fermentacije razdrobi vsa hranila iz vhodnih sestavin na drobne delce, ki se z lahkoto absorbirajo.Tudi encimi se razdrobijo v drobne delčke in s tem postanejo za telo uporabni. Kaskadno fermentirani bio koncentrati so bio-razpoložljivi in lahko delujejo na ravni celice, kar je temeljna raven v telesu. Mitohondriji se regenerirajo in nastajanje znotrajcelične energije se občutno poveča. Kar je tudi glavni razlog, zakaj imajo kaskadno fermentirani bio koncentrati (npr. Regulatpro® Bio, Regulatpro® Metabolic) tako močno pozitivno učinkovanje pri širokem spektru zdravstvenih težav. |
Je pa cel članek zanimiv.
V glavnem, včeraj pa ko sem bila ravno v sanolaborju, vprašam še za ceno. me je skoraj kap. 45 € 350 ml, ki zadostujejo za dobrih 14 dni. Potem pa sem šla malo raziskovat. Kaj je to v tem pripravku in kaj je kaskadna fermentacija? Pa sestavine ... voda, limona *, datlji *, fige *, orehi *, soja *, kokos *, čebula *, Glicerin, zelena *, adzuki kalčki *, Artičoke *, Acerola- Ekstrakt (17,5% Vitamin C)* 0,7%, grah *, proso *, začimbe *, kurkuma *, žafran *.
*- pomeni biološko pridelano.
Citiram: |
Regulatpro Bio je kaskadno fermentirani encimski napitek, proizveden iz ekološkega sadja, zelenjave, oreščkov in začimb. Edinstven encimski preparat vsebuje vitalne dipeptide, tripeptide, oligopeptide, polifenole, flavonoide in desnosučno mlečno kislino. V patentiranem procesu kaskadne fermentacije se aktivne substance iz prvovrstnih naravnih virov razdrobijo v drobne delce, ki zagotavljajo visoko absorpcijo v obliki koncentriranega napitka.
Podpira regulacijske procese in encimsko ravnovesje v telesu. Izboljša dotok energije v celice, revitalizira in dinamizira. Zmanjša oksidtivni stres. Okrepi obrambni sistem organizma.
Regulatpro Bio poveča energijo (ATP) v prav vsaki celici in s tem celice ponovno požene v tek. Človek se počuti bolj sveže, posledično se izboljšata počutje in zmogljivost. Izboljša se proces nastajanja encimov in encimi se na novo aktivirajo. Aktivni encimi so esencialnega pomena za številne procese v organizmu. Izboljšanje encimskega sistema v kombinaciji s povišano ATP ponese vse telesne funkcije in sisteme nazaj v ponovno ravnovesje. |
Zasledila sem, da pripravek uporabljajo tudi pri težavah z boreliozo in drugimi avtoimunskimi boleznimi.
Tule so filmčki o tem produktu, kaskadni fermentaciji in efekti v naši krvi.
Regulatpro Bio - Nothing else matters
Mechanism of action of Cascade Fermentation
Regulatory effect on the blood environment
Nekako to že delamo, a ne? Le namesto odpadkov zelenjave in sadja, se pač uporabi čim bolj sveže, najbolje z domačega vrta.
Tukaj je sicer omenjena kaskadna fermentacija (tudi multi fermentation) Se pravi večkrat fermentirajo z različnimi sevi mikroorganizmov. (našla podatek da 5x) Verjetno se tudi tu lahko še igramo in dodajamo različne seve (rejuvelac, kefir...) in tako naredimo podoben domač zvarek.
Objavljeno: So Jun 20, 2015 12:39 am
Napisal/-a figula
Zanimivo je tole, Aye-Aye bom več naštudirala, ko se vrnem domov. Tukaj na prenosniku je vse preveč majhno
Objavljeno: So Jun 20, 2015 11:35 am
Napisal/-a Aye-Aye
O, figula, nisi čisto odklopljena od sveta, nas vseeno spremlajš, lepo!
Objavljeno: So Jun 20, 2015 12:19 pm
Napisal/-a juglans
Zelo zanimivo A-A.
Se pa bojim, da bo "domače" posnemanje kaskadne fermentacije, tako na prvo žogo, za nas malce pretrd oreh. Vsaj za začetek, dokler nekdo iz stroke,ki ima razčiščene osnovne pojme ne najde približka, ki bi se ga dalo izvesti v domači kuhinji.
Kolikor je na hitrico razbrati iz spleta gre za zelo kontrolirane procese z natančno določenimi kulturami in verjetno še kaj, kar je skrito v patentu.
Rejuvelac in kefir sta procesa mlečno kislinskih bakterij, se mi zdi.
Če se poigravam v smeri, ki si jo nakazala, potem poleg mlečnokislinskega fermentiranja obstaja še alkoholno vrenje z nadaljevanjem v ocetno kislinsko fermentacijo. Ne vem kako je z vodnim kefirjem in kombušo, čeprav se pri obojem nekaj "dogaja" (fermentira ?) s sladkorjem in taninom.
Objavljeno: Ne Jun 21, 2015 1:26 pm
Napisal/-a rukola
juglans je napisal/a: |
Zelo zanimivo A-A. ...zelo kontrolirane procese z natančno določenimi kulturami in verjetno še kaj, kar je skrito v patentu.... |
Mene neka natančnost ne prepriča. Kot lahko narediš domač jogurt, tako lahko kupšiš jogurt. Sta sicer malo različna a oba sta jogurt, pogosto domač še boljši.
V mlekarni dodajajo "kulturo" v jogurt, točno določeno in kontrolirano, doma delamo na "uč", dobimo pa enako uporaben in zdrav izdelek.
Sploh pa mi izjave o nekih "vibracijah" in nekih "informmacijah" katere nihče ne zna natančno definirati ampak uporablja te izraze zgolj zato, da izgleda, kot da je za tem neka znanstvena podlaga potrjujejo, da ne gre za nekaj znastvenega ampak za nekaj čisto naravnega in običajnega, zavito v emgalažo New Age, ker je ta pač danes "in".