Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sejanje semen

MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Že vseskozi delam popolnoma enako, le da preko komposta razgrnem še tisto odgrnjeno zemljo in potem še enkrat zalijem. Po dveh dneh zalivanje popreko še ponovim. Tako setev hitro scimi, ker ima dovolj vlage in toplote._________________Živeti na podeželju je najlepše!
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

V knigi Stare vrtnarske modrosti sem prebrala da semena pred saditvijo treba namočit v ..določen ..čaj. Med drugim papriko in paradiznik v baldrijanov čaj. Grem v zeliščno trgovino po baldrijanov čaj in gospa trgovka pravi; Ja, ja če imate muco ali psička se bodo kar valjali od veselja po tehle sadikah ki so jim semena namočena v baldrijanov čaj. Shocked Shocked je možno da namočena semena bodo obdržala vonj še kot odrastla rastlina?
To ni moj namen Laughing
Kaj se vam zdi?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Si težko predstavljam, oz. prepričana sem, da vonj prav kmalu izpuhti. Edinole v setveni zemlji bi se znal obdržati. Platojčke bi zato za vsak slučaj zaščitila pred prisotnostjo mačk.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Se strinjam z muho.
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Zanimivo. Je na splošno kaj znanega o odnosu muc in psičkov do baldrijana ali do čajev nasploh?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Nasplošno velja naj bi vonj baldrijana privlačil mačke. Iz prakse pa tega ne vem. Imela sem baldrijan na vrtu pa nikoli nisem opazila, da bi bil povaljan od mačk. Mogoče so korenine tiste, ki jim bolj dišijo.
Venusta

Odgovor Napisal/-a Venusta »

Jaz sem imela mačka, ki se mu je mešalo ob baldrijanu 😊 Ampak samo ob posušenih koreninah, ki so bile spravljene v papirnati vreči, da je malo vonja prihajalo skozi 🙂
MijaLan

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

Matic Sever piše o tem, koliko časa je kaljivo seme. Zdaj vem, zakaj mi ni vzklil lanski peteršilj. Very Happy

http://www.maticsever.com/blog/kako-dolgo-lahko-hranim-semena/
Nazadnje urejal/a MijaLan 06 Jan 2018 10:43; skupaj popravljeno 1 krat
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

MijaLan, takole bo pa link aktiven:

http://www.maticsever.com/
MijaLan

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

metuljc je napisal/a:
MijaLan, takole bo pa link aktiven:

http://www.maticsever.com/

Metuljc, hvala, sem popravila! Kaj piješ? ;)
Odgovori