Alkimist - kovačija in laboratorij

Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Sem, in še kar iščem. Čeprav v teh letih se je nabralo že kar nekaj robe.
Ampak zmeraj sem vesel lesa ,)_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Bety11

Odgovor Napisal/-a Bety11 »

Kravzlj....

Jaz osebno občudujem les in do njega imam en poseben odnos. Zelo težko po zimi kurim na drva.... Crying or Very sad Embarassed ....Izbiram samo odpadke, staro in črvljivo......in moj mož pravi, da že nisem normalna....

Ampak, kako naj pokurim recimo ta les, ki ti ga prilagam????

Zato sem naredila eno skladnico lesa, ki je za mene nekaj posebnega.....In hočem tla na podstrešju urediti s polaganjem centimeter debelih odrezanih oblutkov.....To sem videla na pinterestu in sem navdušena.....

Svetovali so mi, da po rezanju oblutke potopim v bencin in ko se ga napije, ne bo več pokal počez.....

Mogoče ti imaš boljši nasvet za to pokanje, ki se dogaja na svežem lesu in tistem, ki je bil v drvarnici 5 let pa se na zraku sušil.....(Preverila sem in to trdim iz izkušenj).

Če boš plužil mogoče okrog naših krajev, se lahko oglasiš in odneseš kakšen zanimiv kos..... Wink
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

http://nautarch.tamu.edu/CRL/conservationmanual/File6.htm
Strugarji kloce na konceh namažejo z belim mizarskim lepilom.
Ne boš verjela, če ga daš v vodo in počakaš nekaj let ne bo razpokal.
Po konjskih štalah delajo tlake s pokončnimi kladami, ki so prepojene s starim strojnim oljem.
pri slivovem lesu razpoka beljava, zato ga obsekajo, beljavo preč ali pa
stružijo popolnoma svežo in se potem prepoji z neko smolo.
http://www.drechsler-forum.de/phpbb/viewtopic.php?t=41413
Moram nehat. Bom za konec vprašal je na
tvoji slikci slivov les?
Nazadnje urejal/a Dajmar 26 Apr 2016 20:59; skupaj popravljeno 1 krat
Bety11

Odgovor Napisal/-a Bety11 »

Predvidevam da je slivov, vendar to ni navadna avtohtona brkinska sliva....Nekaj drugega je.....cepljenka zagotovo

Namreč, dali so nama z možem za posekati in očistiti en kanal nad sadovnjakom in gozdom....Na tej parceli in prepadu je bilo vseh vrst dreves....Ker smo sekali pozimi, nismo imeli priliko spoznati za kakšne vrste sadnih dreves gre pravzaprav......

Na gosto je bilo videti da so akacije, češpe, hruške.....

Meni je tudi akacija lep les....les je lep, tako ali drugače...

(Dajmar hvala za povezave)
MARTINKA

Odgovor Napisal/-a MARTINKA »

Uauuu, Kravžlj, kako lični so tvoji izdelki.

Ko sem gledala tvoje umetnine, se mi je porodilo tole vprašanje. Naša malčka sta našla nekaj srnjakovih rogov. Bi se jih dalo izdolbsti in vanje vgraditi pipec, manjšo žago ali povečevalno lupo? Na tak način je imela tašča včasih vgrajen odpirač za stekelnice. Nekaj podobnega je recimo odpirač za pisma s tega linka: [/url] http://slogun.si/index.php?route=product/product&path=34_153&product_id=1148[url][/url].
Imaš kakšno idejo, kako to storiti?
Kravzlj

Bety, ti nočeš da ti poči les na pol? Ker če so razpoke, se meni zdi vredu za pod.
Glede sujpenja pa težko pomagam. Ker če se pri meni lepo posuši, fajn, če razpoka, je pa to nek nov izziv za porabit.
Sedaj ravno iščem nek razpokan les, da notri nalijem epoksi smole z svetlečim pigmentom Very Happy

Drugače pa poslupaj nasvete Dajmar, on zihr ve kako se temu streže. Vsaj glede kar sem videl pri njemu in poslušal. Kakšne čudovite posode in druge izdelke je naredil Very Happy

Martinka, ja, smo delali to že večkrat. Zelo smrdljivo opravilo Very Happy
Jaz sem ponavadi nasajal nože, ki so imeli tak pravokoten del za ročaj.
In potem v rog zvrtaš dve luknjici, eno pod drugo. Vzameš pilo. In piliš Very Happy in piliš =) Dokler ne paše notri pipec ali kaj drugega. Potem pa zaliješ z lepilom.
Zelo lepo izgleda če daš na koncu še kak kos medenine, bakra, železa ali česa drugega. Kot neke vrste branik. Sploh če delaš to za nož, močno priporočam nekaj kar ustavi prste pred nožem. Iz Lastnih izkušenj Very Happy ž

Bom mogoče našel sliko od enega lovskega noža ki sem ga naredil.

Aja hvala za vse vzpodbudne besede. Se trudim, in še naprej se bom =)

Lp Luka_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Kravzlj

Zahvaljujoč Dajmar, vam lahko predstavim še škatlico za nakit:

Čudovit svet lesa =)_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Res čudovit!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Nazadnje urejal/a lpmami 15 Mar 2017 08:44; skupaj popravljeno 1 krat
Kravzlj

Zadnje par mesecev študiram in premleval kako bi se lotil vil za zračenje tal.
Pa sem prišel do par idej in načrtov.
In tukaj so ene ki sem jih že fotografiral in sprobal.

Imam še 2 drugačna modela. Sedaj pa čas da vse to sprobam =)_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Žlehtnoba

Odgovor Napisal/-a Žlehtnoba »

Dobil sem link do te teme. Vidim (predvidevam), da gre za vas, Kravzlj. Imam namreč tri kose trte, pa če bi vam prišli prav pri ustvarjanju, jih rade volje dam na stran in dostavim:

večji kos

dva manjša kosa

_________________go with your instinct to live as you want
Odgovori

Vrni se na “Ustvarjalne ideje”