Gobarjenje 2017

Odgovori
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Na, Andrej, si le docakal dez... up
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Andrej Banko je napisal/a:
Dajmar, nisem ravno nek strašen gobarski ekspert, vendar se mi dozdeva, da bi gobice s fotografije lahko bile iz rodu tintnic:

http://www.gobe.si/Mikologija/Coprinus

Tisto ni bila moja fotka. Vseeno hvala. So tvoji mavrahi veliko boljši.
Cele na vrvico in posušit potem pa v smetanovi omaki. Kako je to dobro!
MijaLan

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

Mavrahi so zame najboljše gobe ...
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

V sredo en, v petek pet, danes pa že nekaj bolj omembe vrednega ...

Dajmar, hvala za namig. Če jih bo kdaj preveč, jih bom res za hec nekaj posušil.
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

O te pa kar zavidam. Na mojem terenu je bager razkopaval dober mesec nazaj :(
thag

Odgovor Napisal/-a thag »

mi smo pa v soboto prvic letos odpravili na lov za gobicami.
Sla sva pogledat na "najin plac" in sva nabrala polno kosaro Suillusov - Pescena lupljivka, res jih je bilo ogromno, nekaj ze gnilih in veliko smo jih se pustili za sabo, saj za naju sva si nabrala vec kot dovolj. Nato sva sla nekam drugam, kjer smo lani videli, da je " dober plac " za gobe, sam sem slisal, da se tam najdejo jurcki.... No jurckov ni bilo sva pa nasla ene 5 navadnih lisick in nic vec. Kasneje sva se se na tretji plac odpravila, sva hotela biti "furbasta" in prit po drugi poti, naj povem, da se spomnem kot otrok, na tem placu vse oranzno potleh od lisick, no ta nasa zvitost, gremo po drugi poti, se je izkazala kot ne prevec pametna, saj sva prehodla kar nekaj km vec kot bi sicer haha Very Happy No prehodila sva ( po mnenju telefonov ) skupno cca 25 km. ( startala sva od doma ob 9h zjutraj in se vrnila ob 18h zvecer ) Gobic je nekaj bilo, niso najboljse a lisicke so ze koncale, zaradi majhne kolicine, zal na pizzi .

Da ne pozabim, videla sva tudi dve Russule cyanoxante ( mislim, da so golobice po slo ) a zal so bile prevec nacete od polzev, pa smo jih tam pustili -> ce se ne motim, jih je moja slikala
Andrej Banko

Prva dva letos:

Gob je vsaj v mojih koncih relativno malo, ta teden sem od poznanih videl še nekaj bisernic in danes eno zelenkasto golobico.
pika99
Kraj: Ljubljana / dolenjska

Odgovor Napisal/-a pika99 »

Kakšna krasota, res!
Super, hvala za fotki in poročilo - mi ne bi na pamet padlo da so že - grem čimprej tudi jaz v oglede Very Happy Very Happy
Andrej Banko

Prve poletne gobane skoraj vsako leto najdem že maja. Imam dve taki mikrolokaciji.
Vendar te poznopomladansko - poletne bere so pri meni bolj skromne.
Odvisno seveda tudi od leta in količine padavin.
V suhih in vroćih letih se zgodi, da cel junij in julij ne najdem nobenega gobana. Vsaj v mojih koncih ne ...
Med_Ica

Odgovor Napisal/-a Med_Ica »

Čestitke!
Tisti na prvi sliki mi deluje kot jesenski goban Question
Odgovori