Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Radič solkanski

mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

cinija1 je napisal/a:
Ojla
Jaz Solkanskega porežem na 5 cm. Naredi prave rdeče vrtnice, ki jih obtrgujem vso zimo. ...

Cinija1, tole pa mene zelo zanima Rolling Eyes ...

kako ga shranis za cez zimo, da ga lahko obtrgujes? Koliko casa cez zimo ti to uspeva?

Ze vnaprej hvala za odgovor.

ps: muha, a sva hkrati? Laughing
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Ojla
V plastenjačku 3x2m imam na eni strani paradižnike in paprike, na drugi pa kumare. Čim gredo kumare stran, takoj posadim Solkanca. Ko gre pa še paradižnik ven , pa še tam en del. En del posadim zimsko solato. Predlani sem trgala na veliko. Lani se je pa poznalo, je bila bolj huda zima. Razmišljam za letos, da bi med sadike nadevala volno.

Tako jaz to počnem. Sem pa že vrgla pest motovilca , ki pa bo tudi prikukal ven, ko bo pač imel za to pogoje.

Lep pozdrav
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Jaz sem ga letos tudi posejal. Ter tudi že presadil. Sem danes malo gledal, pa so kar različni ...
Seme sem dobil na enem srečanju, iz tiste škatle, ki ponavadi kroži po mizi.

cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Andrej daj nekaj radičev poreži, pa boš videl kako se bo začel obnašati. Jaz ga porežem.
lep pozdrav
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Andrej Banko

Koliko naj ga porežem ?
Čisto do tal ?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Andrej Banko je napisal/a:
Sem danes malo gledal, pa so kar različni ...
Seme sem dobil na enem srečanju, iz tiste škatle, ki ponavadi kroži po mizi.

V škatli so bila semena rdečega in zelenega solkanskega radiča (donirala:doli).

cinija1 je napisal/a:
Ojla
Jaz Solkanskega porežem na 5 cm. Naredi prave rdeče vrtnice, ki jih obtrgujem vso zimo. Tisti, ki pa ostanejo zunaj jih prav tako obrežem, ampak malo manj in čez zimo pokrijem s kopreno.
lep pozdrav cinija

Jaz sem ga nedolgo tega nazaj, po gornjem nasvetu, in ima že spet polno ogromnih listov. Nekaj mladih mehkih sem danes dodala Indigu. Se je takoj poznalo, ker so neprimerno bolj grenki od Indiga. No, mene ne moti, nekatere v naši družini pa - žal.
Andrej Banko

Eno gajbico imam sedaj v kurilnici, kjer je konstantna temperatura okoli 17 stopinj C.
Oken ni, morda le kakšnih 5-10 minut na dan notri gori luč.

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

O, super. Obtrguj liste, bo še nekaj časa poganjal nove. In - dober tek!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Uaau! In dober tek. Morda te bom naslednje leto uspela posnemati.

Svojega sem pustila zunaj, vsega so ob zadnjem snegu popapcale srnice. Vrt je sredi naselja, do gozda pa res ni daleč. Prišle, odkopale, pohrustale. Upam, da jim je teknil Wink Smile .
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Muha, po mojih izkušnjah se bo spomladi lepo obrasel. In, naslednje leto le protitočno vrzi čez, skoznjo ne morejo do poslastic.
Sicer pa, pred mnogo leti so pri nas pod kake 30 cm snega izbrskale in pojedle VSE rdeče radiče in NOBENEGA zelenega. Izbirčnice.
Posnemala bi pa AB tudi jaz, naj bo to ena od zaobljub!
Odgovori