Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Pozeba 2017

Odgovori
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Dobila sem reklamo od metroja za zaščito pred mrazom: http://www.metrob.si//Catalog/Brskaj/Sredstva-za-krepitev-rastlin-EPIN-EKSTRA Kdo pozna?. Naj bi bilo ekološko na podlagi hormonov. Uradna stran http://www.ekoplantserbia.com/proizvodi/epin-ekstra.php

Sem pa včeraj nabrala svež baldrijan Shocked , res zgodaj letos. Morda kdo ve kako takšnega uporabit za zaščito pred prihajajočim mrazom Question
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Aye-Aye je napisal/a:
Sem pa včeraj nabrala svež baldrijan Shocked , res zgodaj letos. Morda kdo ve kako takšnega uporabit za zaščito pred prihajajočim mrazom Question

Tule piše:

http://biodinamika-podravje.si/kaj-je-bd/preparati/baldrijanov-preparat-preparat-507/

Za letos bo pozno ga pripravit, ker je treba ga fermentirati. Bo pa za morebitne prihodnje nevarnosti pozeb. Mislim, da ga nekatera društva tudi prodajajo.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

A-A: a cvetočega si že nabirala? Ker za pripravo zaščitnega zvarka navajajo izključno cvetove. In kot pravi pika, še fermentirati ga je treba.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

muha je napisal/a:
A-A: a cvetočega si že nabirala? Ker za pripravo zaščitnega zvarka navajajo izključno cvetove. In kot pravi pika, še fermentirati ga je treba.

Ja cvetove seveda,drugače sploh opazila ne bi, sicer je valeriana pratensis, a ima prav take ućinkovine kot navadni.

Tiana ja za ta recept vem hvala, pa se mi zdi da se je delalo tudi iz sušenih cvetov kot čaj, če ni bilo drugega. Morda nekaj zvarim na hitro.

ctrj, tole ebay povezavo si dal? Kot vidim naj bi bila celo Ruska in ne Srbska zadeva, čeprav nikoli ne veš. Je pa cena kar visoka, sploh ta na ebay-u saj je samo 1 ml, metrob ima vseeno cenejši opciji 1 l oziroma 50 ml.
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Imam občutek, da sem v eni temi to vprašala, pa nimam pojma ali res in kje Embarassed
Ker se mi lani koprena čez kivi ni obnesla, bi letos bolj izolirala in sicer bi čez zgornjo žico, tako da poganjkov ne poškodujem, obesila deko in nekako pritrdila, tako da ne visi direktno na vejah. Kaj menite?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Po moje bi se obneslo, če ... ne bo dežja in ne bo mokra, če je ne bo odnesel veter . Gotovo pa, če boš pod kivijem zgodaj zjutraj in vsaj do 8. ure še kurila.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Aye-Aye je napisal/a:

ctrj, tole ebay povezavo si dal? Kot vidim naj bi bila celo Ruska in ne Srbska zadeva, čeprav nikoli ne veš. Je pa cena kar visoka, sploh ta na ebay-u saj je samo 1 ml, metrob ima vseeno cenejši opciji 1 l oziroma 50 ml.

Če klikneš prodajalca... Čuda je te ruske robe, ki je pri nas niti ne poznamo, ker je pač svet izven EU regulativno drug svet. Zanimivo za ogled. Koliko je koristi in a je sploh možno spraviti sem, ne vem.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Če je v Rusiji je po vsej verjetnosti na Poljskem, Češkrm ali Ukrajini. Če mi napišete kaj konkretno vas zanima lahko povprašam pri "sadjarskih" kolegih..._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

muha je napisal/a:
Po moje bi se obneslo, če ... ne bo dežja in ne bo mokra, če je ne bo odnesel veter . Gotovo pa, če boš pod kivijem zgodaj zjutraj in vsaj do 8. ure še kurila.

Ne, kurila ne bom, čeprav vem, da bi pomagalo.
Sem razmišljala, da dam čez deko folijo, dopoldne pa tako gre dol.
Fiksirala jo bom po dolgem in počez Smile

Že lani mi je neslo poganjke, pa ne bi rada, da mi rastline preveč izmuči.

Orehi so letos cveteli praktično nič, po moje to še posledica lanske pozebe.
Odgovori