Srečanje ob kavici - 6. rožnik (junij) 2017

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Novinka, če bo lipa cvetela, bi bila zelo, zelo vesela kakšne veje za obiranje.
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Novinka, jaz bi tudi lipo, če je bo dovolj.

Prinesem pa origano, ki mi ga je dala Ciklama. Cveti belo, mislim, da je kretski, če sem si prav zapomnila.
Če kdo želi, ožepka imam še kar nekaj po vrtu, lahko izkopljem.
Mil, tebi prinesem nekaj paprik.
Novinka

Odgovor Napisal/-a Novinka »

Ce bo lipa cvetela, jo seveda prinesem. Samo bom sele v soboto javila, ne vem, ali smo "ze tam".
Dobra misel

Odgovor Napisal/-a Dobra misel »

MARIJAV je napisal/a:
Prideva tudi midva z možem. Prinesem 4 sadike Maglia Rosso kar sem že obljubila, imam pa še nekaj prekrasnih sadik rumenih in oranžnih paprik - po dve v enem lončku, če je komu sesula toča ima prednost. Pa zelene cukete, jedilne kumare, Penis čili...., 4 sadike paradižnika češnjevca Apero...

Jaz bi pa en lonček prekrasnih paprik, če bodo višek, ker meni ni nič toča uničila. Pa cukete bi prosila. Hvala.

Imam pa še nekaj sadik paradižnika money maker, ne vem kakšen je, ker letos prvič vzgajam...
BorutL

Odgovor Napisal/-a BorutL »

Very Happy
Se pofočkam tudi jaz.

Originalnilist: Jesenske anemone - bele in roza, ti lahko prinesem, nekaj časa bodo žalostne in jezne na naju oba, a se načeloma primejo b.p.
Tudi za koga drugega, se ve.

Morda kdo rabi oranžne polnocvetne maslenice - Hemerocallis kwanso? Sem nekaj pulil in so na voljo. Se pa rade, tako kot navadne oranžne, širijo na levo in desno, čeprav ne tako agresivno, vseeno pa. V 10 letih vsaj 1m.

V loncih imam Agapanthuse - bele barve, velika, lepa socvetja. Sorta - kdo ve, namesto modrih so beli.... Zmrznejo zunaj. Ne bom dajal več not, ven, ker imam sedaj zunaj prezimne in so mi odveč. 3 kom., če kdo želi.
Treba je it v naravo. 8-)
borutl
MijaLan

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

BorutL je napisal/a:
Very Happy
Se pofočkam tudi jaz.

Originalnilist: Jesenske anemone - bele in roza, ti lahko prinesem, nekaj časa bodo žalostne in jezne na naju oba, a se načeloma primejo b.p.
Tudi za koga drugega, se ve.

Morda kdo rabi oranžne polnocvetne maslenice - Hemerocallis kwanso? Sem nekaj pulil in so na voljo. Se pa rade, tako kot navadne oranžne, širijo na levo in desno, čeprav ne tako agresivno, vseeno pa. V 10 letih vsaj 1m.

V loncih imam Agapanthuse - bele barve, velika, lepa socvetja. Sorta - kdo ve, namesto modrih so beli.... Zmrznejo zunaj. Ne bom dajal več not, ven, ker imam sedaj zunaj prezimne in so mi odveč. 3 kom., če kdo želi.

Za agapanthus, maslenice in rožnate anemone dvigam roko! Na voljo v zameno imam eno od heucher (ognjeni dež, iskrivka) in kakšen mičken sedum - hermeliko. Pravkar ukoreninjen, čez kakšen mesec jih bo več. Zdaj ponujam samo naraščaj, saj sta vročina in suša na Vipavskem že pritisnili in bi bilo iz vrta nesmotrno kopati.
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

BorutL z veseljem uzamem anemone-samo mi napiši a so visoke ali nizke da vem kje sadit.Hvala
Ponudbi dodajam sadikice maka-rdeč in nežno viola cvet, oba enojni cvet a rasejo skupaj tako da ne vem kdo kaj dobi
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

originalnilist je napisal/a:
Dobramisel dobiš
lpmami imam 2-3 sorte poletne solate mehke- imen pa žal ne vem
Bolj mi je pomembno, da je solata poletna, se pravi, da v vročini ne gre prehitro v cvet. Kar prinesi par sadik, prosim._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

BorutL ce ti ostane kak agapanthus bi prosila zanj.

MijaLan prides na srecanje ne? Mam pravo hermeliko zate pa se kak sedum:) Tvoji od zadnjic so zaenkrat vsi v dobri kondiciji:)
MijaLan

Odgovor Napisal/-a MijaLan »

Sonceluna je napisal/a:
BorutL ce ti ostane kak agapanthus bi prosila zanj.

MijaLan prides na srecanje ne? Mam pravo hermeliko zate pa se kak sedum:) Tvoji od zadnjic so zaenkrat vsi v dobri kondiciji:)

Heeej, Sonceluna, jaz pa mislim nate vsakič, ko zalivam potaknjence! Smile Ti bom kakšnega prinesla, morda bo kaj novega za tvojo zbirko? Upam, da se vidiva, vse bom naredila, da pridem!
Lpm
Odgovori

Vrni se na “Srečanja”