Srečanje ob kavici - 6. rožnik (junij) 2017
-
-
MARIJAV je napisal/a: |
Prideva tudi midva z možem. Prinesem 4 sadike Maglia Rosso kar sem že obljubila, imam pa še nekaj prekrasnih sadik rumenih in oranžnih paprik - po dve v enem lončku, če je komu sesula toča ima prednost. Pa zelene cukete, jedilne kumare, Penis čili...., 4 sadike paradižnika češnjevca Apero... |
Jaz bi pa en lonček prekrasnih paprik, če bodo višek, ker meni ni nič toča uničila. Pa cukete bi prosila. Hvala.
Imam pa še nekaj sadik paradižnika money maker, ne vem kakšen je, ker letos prvič vzgajam...
-
Se pofočkam tudi jaz.
Originalnilist: Jesenske anemone - bele in roza, ti lahko prinesem, nekaj časa bodo žalostne in jezne na naju oba, a se načeloma primejo b.p.
Tudi za koga drugega, se ve.
Morda kdo rabi oranžne polnocvetne maslenice - Hemerocallis kwanso? Sem nekaj pulil in so na voljo. Se pa rade, tako kot navadne oranžne, širijo na levo in desno, čeprav ne tako agresivno, vseeno pa. V 10 letih vsaj 1m.
V loncih imam Agapanthuse - bele barve, velika, lepa socvetja. Sorta - kdo ve, namesto modrih so beli.... Zmrznejo zunaj. Ne bom dajal več not, ven, ker imam sedaj zunaj prezimne in so mi odveč. 3 kom., če kdo želi.
Treba je it v naravo.
borutl
borutl
-
BorutL je napisal/a: |
Se pofočkam tudi jaz. Originalnilist: Jesenske anemone - bele in roza, ti lahko prinesem, nekaj časa bodo žalostne in jezne na naju oba, a se načeloma primejo b.p. Tudi za koga drugega, se ve. Morda kdo rabi oranžne polnocvetne maslenice - Hemerocallis kwanso? Sem nekaj pulil in so na voljo. Se pa rade, tako kot navadne oranžne, širijo na levo in desno, čeprav ne tako agresivno, vseeno pa. V 10 letih vsaj 1m. V loncih imam Agapanthuse - bele barve, velika, lepa socvetja. Sorta - kdo ve, namesto modrih so beli.... Zmrznejo zunaj. Ne bom dajal več not, ven, ker imam sedaj zunaj prezimne in so mi odveč. 3 kom., če kdo želi. |
Za agapanthus, maslenice in rožnate anemone dvigam roko! Na voljo v zameno imam eno od heucher (ognjeni dež, iskrivka) in kakšen mičken sedum - hermeliko. Pravkar ukoreninjen, čez kakšen mesec jih bo več. Zdaj ponujam samo naraščaj, saj sta vročina in suša na Vipavskem že pritisnili in bi bilo iz vrta nesmotrno kopati.
-
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
originalnilist je napisal/a: |
Dobramisel dobiš lpmami imam 2-3 sorte poletne solate mehke- imen pa žal ne vem |
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
-
Sonceluna je napisal/a: |
BorutL ce ti ostane kak agapanthus bi prosila zanj. MijaLan prides na srecanje ne? Mam pravo hermeliko zate pa se kak sedum:) Tvoji od zadnjic so zaenkrat vsi v dobri kondiciji:) |
Heeej, Sonceluna, jaz pa mislim nate vsakič, ko zalivam potaknjence! Ti bom kakšnega prinesla, morda bo kaj novega za tvojo zbirko? Upam, da se vidiva, vse bom naredila, da pridem!
Lpm