Stran 4 od 13

Objavljeno: Pe Avg 25, 2017 12:34 pm
Napisal/-a Tonček
Kaj pa če se zraun destilirane vode še kaj prigrizne naprimer ena fajn pečenka al pa eni čevapi. A pol tud mrčkaš?

Objavljeno: Pe Avg 25, 2017 12:45 pm
Napisal/-a metuljc
Preveri.

Objavljeno: Pe Avg 25, 2017 1:38 pm
Napisal/-a Tonček
Okej. Bom razumel da je živlensko opasno.

Objavljeno: Pe Avg 25, 2017 2:51 pm
Napisal/-a muha
figula: kaj pa bakterije v vodi, te filtlri tudi zadržijo? Ali pa se v filtrih celo množijo?? Mislim v zvezi s tem, da je vodo v bojlerju treba enkrat na mesec segreti nad 60 °C, da jih vročina pomori .

Objavljeno: Pe Avg 25, 2017 3:16 pm
Napisal/-a figula
Muha, sem tudi na to mislila Smile.

Spodaj na vhodu je tretji v vrsti KDF filter, katerega funkcionalnost je odstranjevanje klora, organskih substanc, nekaterih pesticidov, železa in težkih kovin (svinec, živo srebro, arzen) in istočasno naj bi z aktivnim ogljem preprečeval mikrobiološko rast.
V filtru so kokosova vlakna, aktivno oglje GAC in KDF medij .... če je tukaj kak poznavalec, ki mu te kratice kaj povedo Smile.

V kuhinji bo 5-stopenski sistem poskrbel za dodatno odstranjevanje nesnag, ki pridejo z vodo in tistih, ki se morda nabirajo v naših ceveh. Peti filter sklopa je UF membrana, ki zadrži viruse, bakterije in delce do velikosti 0,02 µm.

Različnih sistemov je res kar precej. Ko izločiš "trapaste", ki za ogromne denarje obljubljajo mehke lase in mehko kožo Rolling Eyes jih ostane še nekaj bolj resnih.
Vse je treba pogledat in primerjat .....

joj, kako nestrpno čakam pošiljko ... Smile

Objavljeno: Pe Avg 25, 2017 5:00 pm
Napisal/-a Tonček
Kolikor sem nekje prebral, je KDF nadomestilo za sistem s srebrom (koloidnim), za katerega pravi, da je strupen. Nekdaj je bil moderen katadyn postopek s koloidnim srebrom in pa filtracija skozi keramični filter. Danes je koloidno srebro po enih virih strupeno za telo, drugi pa ga celo žlampajo do temnega obarvanja kože. Hočem reči le to, da se strokovne trditve diametralno spreminjajo skozi čas. Še vedno pa je v modi oglje, najboljše iz kosti, ker ima največjo adsorbcijsko površino.

Objavljeno: Pe Avg 25, 2017 6:46 pm
Napisal/-a figula
Tonček, a si prepričan, da je adsorpcijska površina?

En učitelj kemije nas je za vedno naučil razliko med absorpcijo in adsorpcijo rekoč:
- če torto pojemo, je to absorpcija
- če nam jo vržejo v glavo, je to adsorpcija
Naloga oglja je, da veže nase - torej absorpcija?

Do neke mere je razumljivo, da je trditve spreminjajo z novimi spoznanji. Težave nastopijo, ko so trditve zavajajoče in napačne zaradi želje po profitu.

Objavljeno: Pe Avg 25, 2017 7:12 pm
Napisal/-a mravlja

Objavljeno: Pe Avg 25, 2017 7:44 pm
Napisal/-a Tonček
figula je napisal/a:
Tonček, a si prepričan, da je adsorpcijska površina?

En učitelj kemije nas je za vedno naučil razliko med absorpcijo in adsorpcijo rekoč:
- če torto pojemo, je to absorpcija
- če nam jo vržejo v glavo, je to adsorpcija
Naloga oglja je, da veže nase - torej absorpcija?

Do neke mere je razumljivo, da je trditve spreminjajo z novimi spoznanji. Težave nastopijo, ko so trditve zavajajoče in napačne zaradi želje po profitu.


Le malokrat se poslužujem guglanja, raje povem tisto, kar mi je znano.
Za aktivno oglje je značilna velika površina, torej gre za vezanje na površino- adsorpcijo. Več pojasnjeno tukaj: http://kemija.net/e-gradiva/odvajanje_in_ciscenje_odpadnih_voda/4_5_Fizikalno_kemijsko_ciscenje/aktivno_oglje.html

Absorpcija pa pomeni vpijanje, poglej tukaj:
https://sl.wikipedia.org/wiki/Absorpcija

O učiteljih imam pa svoje mnenje. Njihovo znanje je uporabno le v šoli.

Objavljeno: Pe Avg 25, 2017 7:54 pm
Napisal/-a figula
No ja, očitno imava kratek šum v branju. Google nima nič pri tem Cool