Brokoli - Brassica oleracea var. italica

Odgovori
slavc

Odgovor Napisal/-a slavc »

Hvala, na brstični ohrovt pa nisem niti pomislil. Do sedaj ga zavestno še nisem sejal. Se mi zdi škoda tako veliko prostora za tako malo pridelka.

Tudi semenarske hiše niso več tisto, kar so bile.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Meni se pa kar zdi, da je brokoli, ki se še ni odločil, da bi pognal socvetja. Brstični ohrovt ima drugačne liste. Listna ploskev je boilj zaokrožena in gladka, z ravnim (ne valovitim) listnim robom, listni pecej pa gol, pa zarodni brstiči bi se pri tako veliki rastlini v pazduhah listov že morali videti.
slavc

Bomo videli, kaj bo nastalo iz tega. Je pa problem, da imam tega kar kakšnih 30 komadov, pa vmes med temi rastlinami še kakšno papriko, kolerabo, jajčevec, ki ne morejo do svojega prostora pod soncem.
Dosedaj sem spodnje liste kar odtrgal, če je pa morda to brstični ohrovt, jih bom pa raje odrezal na par centimetrov.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Slavc, tudi mene že kar malo ogrožajo te kapusnice Rolling Eyes . Brokoli je ogromen, ampak vsaj da res lep pridelek. Brstični ohrovt je pa tako velik, da mi je skoraj zaprl pot ob vrtu Laughing . In tudi meni je obupalo kar nekaj rastlinic v njihovo bližini - prav tako paprika in jajčevec. Upam, da bo vsaj dosti ohrovtkov gor - zaenkrat lepo kaže Smile ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
slavc

Tokrat sem imel s seboj fotoaparat, morda se bo iz teh slik videlo kaj bolje;

Pred obdelavo in po obdelavi.
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Skoraj 100% sem da je brokoli, morda pa preveč pognojen, morda pa še bo.Mene je lani presenetila cvetača ki jo nisem populila samo zato ker mi je zmanjkako časa,kasneje v 2 tednih je naredila super glave
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Evo, sva že dve. Slavc, če naredi glavice brokolija, dobiva na sreča nju jeseni z origoinalnilist vsaka eno, velja? Laughing (šalim se, al pa ne)
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Ali kdo shranjuje viške brokolija še kako drugače kot z zamrzovanjem? Se ga da kako ohranit v kozarcih, s kakšnim vlaganjem ali kaj podobnega?
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

juglans bi ti rekel, da jih fermentiraj
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Mogoče bi šlo, če bi naredila podobno, kot turšijo, četudi samo iz brokolija.
Odgovori