Tulipa - tulipan

Odgovori
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Vsaka sorta je čudovita. Za botanične sploh nisem vedla,da obstajajo,no pa vem nekaj novega.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Hvala Robert, da si nam pokazal teh "nekaj" tulipančkov. Jaz jih imam na štirih kupčkih, pa sem vesela, da jih imam. Črnih imam tri skupaj in jih obožujem, ne morem se jih nagledat. Ti jih imaš pa cel kup, tako, da je res lepo za pogledat. Cela vojska jih je.
Uživajte v lepoti tulipanov
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Mi smo mami pred desetletji na sejmu Cvet in sad (mislim, da se je tako reklo prireditvi na Gospodarskem razstavišču, ki ima naslednika v Narava zdravje) tri črne tulipane. Takrat je bila to velika posebnost, mama pa velika ljubiteljica posebnosti - pa smo ji kupili, čeprav ni bilo poceni. Pa so cveteli: prvo leto res črno, drugo leto malo manj črno, nato vsakič manj, kar nekako vijolično-rjavi so postajali, vse manjši in nižji. Potem so izginili.
A je to posebnost črnih tulipanov a smo imeli samo smolo ali nepravilno oskrbo?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

lpmami: mogoče je odvisno od sorte. Jaz imam tiste iz 4. slike na prvi strani na obrobku že vsaj 10 let. Širijo se ne, preminejo tudi ne, čebulic ne jemljem ven. Imam pa v travi pod škarpo z obrobkom neke zanimive sejančke, za katere sumim, da so skrižani otroci teh črnih. Jih bom poslikala, ko bodo zacveteli.

Od vseh, kar sem jih kupila in posadila, so se trajno obdržali le črni in tisti z lirastimi cvetovi (5. slika na prvi strani), od podarjenih pa starodavni rumeni, tisti, ki sčasoma dobijo rahel rdečkast nadih. Posebnost pri teh rumenih je, da so se posamični kar nenadoma pojavili sredi naše in sredi sosedove trate, dobrih 50 metrov stran od matičnega šopka. Je pa to na trasi, ki jo občasno temeljito prerije krt. Močno domnevam, da je z zemljo potiskal še čebulico tulipana.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

še nekaj mojih tulipanov, kateri cvetijo v Lj. nekateri se pojavijo po večih letih mirovanja kot npr ta na prvih slikah. lpvoda

(klik na slikico- jo poveča)_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Lepi.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Tega vijoličnega v drugi vrsti (poleg rumeno rdečega) je treba kar 2x pogledat, če je res tulipan.
Nisem še vidla takega večplastnega victory kakšne čudovite barve je klanjam se
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Lepo voda. Tale prvi od vijoliičnih mi zgleda kot Clematis
Lepi so pa vsi
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

takega kot vijolični imam popolnoma belega tukaj v I. a ne vem kam se je del, namreč rastejo na vseh možnih lokacijah. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Prelepi tulipani.
Me pa zanima kako naložiš slike da se s klikom povečajo._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
Odgovori