Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Mineralna gnojila/Umetna gnojila

Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Žlehtnoba je napisal/a:
Hmm... Močno dvomim, da bi od osmih sadik Jalapenota, kolikor jih je na prostem, le ena bila neenakomerno zalita, še posebej letos, ko na vsake par dni naliva. Ne pomnim, kdaj sem nazadnje načrtno zalival (razen Neem šprica proti ušem & čili šprica proti sluzastim možem s hišicami ali brez). Je pa zanimivo ja, da so popokali samo plodovi ene sadike...

Tudi če je težava v pomanjkanju kalcija je še vedno čudno, da ga občuti samo ena rastlina. No ja, na vrtu gre vedno kaj narobe in ena rastlina ima pač težave s problemi._________________Iščem zanimive sadne vrste...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

ikar je napisal/a:
Oddeljeno od tule

Da še sam dodam glede grenke soli svoj prispevek... glede na raziskavo trga, ki sem ga opravil je tale proizvod še najcenejši, če gledamo glede na količino. Jaz sem letos to začel preventivno uporabljat na paradižnikih in čilijih.

https://www.agronet.si/izdelek/70109/magnezijev-sulfat-compo-5-kg-grenka-sol

Danes sem si tale izdelek ogledala v živo. Na vreči piše, da je Magnezija 16 %, 13 % je žvepla. Nisem našla podatka, kaj sestavlja preostalih 71 %, razen nekaj o pomožnih sredstvih - katera točno so ne omenjajo. Je pri drugih ponudnikih/proizvajalcih enako?
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Muha, plačaš 29%, ostalo je gratis!, in podarjenemu konju se ne gleda na zobe heheh

Very Happy_________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

to pa ne Wink Laughing
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Da malo osvežim to temo Wink . Umetna, mineralna, eko, bio ...

Jaz zadnja leta gnojim samo s kompostom. Imam pa še iz začetka vrtnarjenja ostanke Biogrene (mislim, da mi jo je takrat svetoval Zuf) in še nečesa podobnega. Ker letos buče in bučke na eni gredi precej šepajo, razmišljam, da bi jim z Biogreno malo pomagala. Je torej ta Biogrena očitno res popolnoma naravno gnojilo?

Jo raztreseš, malo vkoplješ in verjetno krepko zaliješ, a ne? Ker v tej suši se peleti najbrž ne razgradijo kar sami od sebe Rolling Eyes_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Copatka, piše na embalaži, kaj je.
Lahko pa pelete daš v zalivalko, doliješ bodo, premešaš, počakaš, da razpadejo in zaliješ. Pazi na količino peletov!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Pravijo, da je povsem naravnega izvora. Kakšnega čisto zares, kdo ve. Ampak jaz jo vseeno uporabljam, čeprav mi je ena od pridelovalk sadik svetovala, naj raje gnojim z Bogatinom (iz kurjih odpadkov). Sama zase mislim, da sta oba čisto enako naravna . Bogatin dodajam plodovkam, ostalo dobi biogreno.

Copatka: v tej vročini in suši najbolje, da brikete namočiš in zalivaš z razredčeno gnojnico.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Hvala, jih bom res raje namočila._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Tudi sam uporabljam Bogatin. Živim blizu predelovalnice in jih lahko pohvalim, da so nekaj let nazaj krepko preuredili proizvodnjo. Kurji gnoj termično posušijo in po zagotovilu tehnologa uničijo patogene in morebitna semena. Tudi za tak tip gnoja značilnega smradu ni več v okolici.
tajci

Odgovor Napisal/-a tajci »

Jaz uporabljam Organik spomladi pri pripravi gredic za plodovke in kapusnice. Kombiniram s kompostom. Uporabljam ga tudi za jagodičje, v okrasnem vrtu in za sadna drevesa. Koliko so ta gnojila res eko bio pa tudi jaz ne vem. Ampak brez nič ni nič. Nekaj pa tud mormo verjet._________________Naj raste
Odgovori