Stran 4 od 15

Objavljeno: So Nov 17, 2018 1:41 pm
Napisal/-a brbr
Metuljc, dobiš.

Figula,
ko odpreš ta 1L kozarec, ali ga porabiš takoj, ali lahko čaka v hladilniku. Recimo tako kot kisle kumarice (v kisu)?_________________naredimo svet lepši

Objavljeno: So Nov 17, 2018 2:05 pm
Napisal/-a figula
Lahko čaka v hladilniku. Če je fermentacija močna in stabilna, lahko čaka tudi izven hladilnika.
Jaz malo precenim kako se je vsebina obnašala in ga včasih vtaknem v hladilnik, mnogokrat pa ostane zunaj v hladni sobi.

Objavljeno: To Nov 20, 2018 1:20 pm
Napisal/-a brbr
Včeraj sem nastavila moje papričice. V principu sem sledila receptu za kisanje paprik iz omenjene knjige, Tako sem paprikam dodala še česen, poper, čili limonin sok lističe zelenega čaja (ta naj bi zagotavljal čvrstost paprik).
Kozarce sem postavila v pekač, v kuhinjsko omaro. Fermentacija naj bi potekala en dva tedna...

_________________naredimo svet lepši

Objavljeno: To Nov 20, 2018 2:01 pm
Napisal/-a figula
Bravo, držim pesti za uspešno brbotanje Smile
Tanin (čreslovine) v zelenem čaju je tisti, ki bo skrbel za čvrstost.

Objavljeno: To Nov 20, 2018 2:27 pm
Napisal/-a brbr
Hvala, figula, za pesti in bodrenje. Če bo uspelo, prinesem ekrat na klepetalnico za probat..._________________naredimo svet lepši

Objavljeno: To Nov 20, 2018 2:30 pm
Napisal/-a lpmami
Pri pokojni Sanjarki Ani sva enkrat poskušali njeno fermentirano zelenjavo. Najbolj se spomnim cvetače, ki je bila hrustljava in prijetno kiselkastega, osvežilnega okusa.
Preskušala je različne variante shranjevanja potem, ko je bilo že fermentirano. Enako dobro se ji je obdržalo v hladilniku in v različnih prostorih hiše, različno toplih in zračenih.
Takrat sem bila tako navdušena, da sem vpisala v moj "to-do-list", ko bodo razmere primerne._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: To Nov 20, 2018 3:47 pm
Napisal/-a figula
lpmami, razmere so vedno primerne, ne odlašaj Smile

Objavljeno: To Nov 20, 2018 5:42 pm
Napisal/-a lpmami
Figula, ena od postavk je malo večji vrt, ne takle, ki mi daje ravno za sproti Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: To Nov 20, 2018 6:38 pm
Napisal/-a aladin
Za trening je dobra tudi zelenjava iz trgovine... Pa s fermentiranjem tud kakšen strup razgradiš.

Objavljeno: Pe Nov 23, 2018 11:23 am
Napisal/-a brbr
No, izgleda, da jaz bolj slabo treniram - na površini mojih kisančkov se je naredila bela mrena. Kot sem se podučila, je to znak, da so se namnožile kvaskovke in prehitele mlečnokislinske bakterije.

Po navodilih sem zdaj mrene s površine odstranila in očistila rob. Vendar (piše) se ta ukrep ponavadi ne obnese in se mrene ponovno pojavijo.

Razmišljam kako bi stvar vseeno uspešno speljala do konca. Zaenkrat sem prekuhala bolj slano vodo s katero mislim nadomestiti odstranjeno tekočino. Razmišljam tudi, da bi v kozarce dodala nekaj zeljnice ali kefirja - naredila bi intervensijski uvoz mlečnokislinskih nakterij, ki bi pomagale ukrotiti kvasovke.

Kaj menite tisti z veliko treninga za sabo? Ali in kaj se da storiti?_________________naredimo svet lepši