Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Samoizdelava rastlinjaka
Miha super si tole naredil, naj ti še tako lepo notri raste. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
https://picasaweb.google.com/home
Hvala za pohvale in dobre želje
Ves projek sploh ni bil tako enostaven, kot mogoče izgleda in kot sem si v prvi fazi v glavi in na papirju zamisli....
Kar se pa tiče pritrjevanje folije je res kar je napisal Izbet, vendar se sponke uporabljajo le pri vratih in ob strani pri oknih, da bi pa celo folijo tako pritrdil si pa ne znam predstavljati, saj mi je en vetroven dan, ko sem le provizoriš pritrdil cev za odpiranje okna (na rolo) v trenutku snelo cev dol s folije in je le ta frfotala po zraku.
Za sprednji in zadnji lok sem uporabil profil:
in vanj folijo pritrdil s profilom:
za stranski (vzdolžni del) pa se uporabil profil:
to je vsa umetnost
Ves projek sploh ni bil tako enostaven, kot mogoče izgleda in kot sem si v prvi fazi v glavi in na papirju zamisli....
Kar se pa tiče pritrjevanje folije je res kar je napisal Izbet, vendar se sponke uporabljajo le pri vratih in ob strani pri oknih, da bi pa celo folijo tako pritrdil si pa ne znam predstavljati, saj mi je en vetroven dan, ko sem le provizoriš pritrdil cev za odpiranje okna (na rolo) v trenutku snelo cev dol s folije in je le ta frfotala po zraku.
Za sprednji in zadnji lok sem uporabil profil:
za stranski (vzdolžni del) pa se uporabil profil:
to je vsa umetnost
muha je napisal/a: |
miha34, hvala za tole objavo. Tudi meni bo rešilo večletne dileme okrog napenjanja folije. Kje naj pogledem za temi profili? Zanimala bi me oba, vzdolžni in stranski. |
Sam sem nabavil tu:
http://www.predikat.si/folije/dodatki
Če boš napenjala je pomembno zaporedje,...sam sem to opazil šel, ko sem že folijo strgal
Najprej daš kovinski profil (enojni aluminijasti), nato čez folijo, narahlo napneš folijo in z roko pritisneš plastični (spodnji del) profil TF2 v aluminijastega, šele nato zabiješ v plastični spodnji profil (ženski del) še zgornji del (moški del), da fiksiraš vse skupaj....isti postopek je pri pocinkanem profilu in plastičnem TM3 profilu...