Stran 4 od 4
Objavljeno: Po Dec 07, 2020 12:18 am
Napisal/-a cinija1
Pozdravljeni
Nič nisem sladkala jabolk. Naredila sem pa že pito in jih tudi v piti nisem sladkala. Prav dobra pita je bila. Pa kadar sin skuha puding, da v skodelice čežano in na to puding. Je prav dobro.
Drugače pa še nisem ravno dosti kozarcev odprla, ker še imam jabolke in iz svežih delam kompot. Ravno včeraj sem jih prebrala in iz načetih naredila čežano. 3x 0,75 l in 1x 0,350
Lahko se zgodi, da drugo leto ne bo jabolk in me bomo lahko veselo delale štrudle, pite, kot priloga k zabeljenemu fižolu, pa k praženemu krompirju super gre.
lep pozdrav
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Objavljeno: So Dec 19, 2020 4:53 pm
Napisal/-a cinija1
Muha naj ti povem, da sem danes naredila štrudl iz jabolk naribanih na repico, brez sladkorja, brez dišav in je čudovit.
Hvala
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Objavljeno: So Dec 19, 2020 7:41 pm
Napisal/-a muha
Veseli me, da se tudi tebi dobro obnese. Še jih bom takole shranjevala. V skrinji prehitro zmanjka prostora.
Objavljeno: Ne Dec 20, 2020 9:56 pm
Napisal/-a cinija1
Napisala sem tako, da je razumeti, da je štrudl brez dišav. Ne, ne, v štrudl sem dala dosti cimeta in malo klinčkov, sladkorja nič.
Jabolka sem v kozarce natlačila brez cimeta , klinčkov. Skratka samo jabolka.
Imam pa čežane brez sladkorja 83 kozarcev. Všteti so 1 l, 0,75l, 0,50l, 0,350l.
Sin skuha večkrat puding in da spodaj v skodelico čežano. Njami. Jaz pojem 1 skodelico, on pa 3. Obožuje puding in to z čežano mu je pa sploh všeč.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Objavljeno: Po Dec 21, 2020 9:31 am
Napisal/-a muha
cinija1: čežana
Več variant, bolje je. Da ne mečemo stran, ko je preobilje in da ne pogrešamo preveč v letih, ko je narava bolj škrta z jabolki.
Objavljeno: Ne Jul 25, 2021 9:16 pm
Napisal/-a muha
Citiram: |
|
Kako prav so prišli. Danes sem iz njih skuhala čežano. Okus enak, kot bi jih pravkar nabrala. Čez zimo je shranek sicer rahlo porjavel, kozarec pa je ostal lepo tesno zaprt.
Objavljeno: Po Avg 08, 2022 2:56 am
Napisal/-a copatka
Muha, se moram še enkrat zahvaliti za ta tvoj recept. Od jeseni 2020 sta mi ostala še dva kozarca in sem včeraj spet delala jabolčno torto s skuto in temi jabolki. Ostala so čisto taka kot pred dvema letoma, ko sem jih vložila . Idealno - odprem kozarec, dodam cimet in malo sladkorja in to je to!!
Lani ni bilo jabolk, letos pa upam, da bo kljub odpadanju kakšen kosmač ostal na drevesu, da se spet lotim vlaganja._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Objavljeno: Po Avg 08, 2022 8:44 am
Napisal/-a muha
Pri moji prijateljici so doslej odpadala sama čisto drobčkana. Včeraj sem jih pobrala za kompost (ona ne more več, jo noge izdajajo). Na drevesu so ostala nekaj debelejša, ta bodo najverjetneje že uporabna. Iz leta 2020 je tudi mene še ostalo par kozarcev. Nedavno sem enega odprla, vsebina je bila povsem nespremenjena.
Objavljeno: To Avg 09, 2022 1:06 pm
Napisal/-a NadaP
Zaradi suše jabolka zelo odpadaj z drevesa, so pa v večji meri še nezrela. Kaj lahko z njimi naredim?
Razmišlljala sem, da bi jih uporabila za kis, bi bilo smiselno dodati še sladkor za lažji proces kisanja?
Ponavadi sem delal kis iz jabolčnega mošta... tu bi jih morala razrezati na manjše dele._________________Vrt je harmonija narave in ljubezni vrtnarja!