Cvetača, karfijola - Brassica oleracea L.

Odgovori
labia

Odgovor Napisal/-a labia »

hja brbr zadeva je taka. Sadike sem kupil takrat, ko prodajajo tudi sadike paradižnika, se pravi enkrat konec aprila ali začetku maja. To je pravi termin za JESENSKO cvetačo, brokoli,...torej pobiramo avgusta
Drugi termin za ZIMSKO saditev je nekako julija in pobiranje konec oktobra ali novembra. Zdaj točno ne vem, kdaj sem sam sadil, je pa dosti odvisno tudi od poletja- vremena in sorte kdaj in kakšna bo zrasla.
Zemlja pa itak mora biti polna hranil.

Metuljc ne pravijo zaman, da je lepota tudi v matematiki, čeprav je meni nekako bližje vizualni del le te. Takoj vidiš popolnost ali krivulje,spirale, reza, simetrije,...in seveda se da -če je tako- to zapisati s kakšnim lepim matematičnim izrazom. klanjam se
forest727

Odgovor Napisal/-a forest727 »

metuljc je napisal/a:
Labia, matematika je skrita v njih, veš. Lepota teh krivulj je povezana s Fibonaccijevim zaporedjem, kot tudi namestitev cvetov v socvetju sončnice, recimo. Tukaj.

Temu pojavu se reće zlati rez.. Smile
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Labia, hvala za odgovor. Izgleda, da cvetačo sejem prepozno in potem jeseni zmanjka časa za izoblikovanje glav._________________naredimo svet lepši
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Letos sem pod dvema cvetačama našla belo prozorno gosenico oz. ličinko; listi so bili uveli in ko sem jo odkopala in zalila z vodo luknjo sem našla te ličinke. Imate kakšno idejo kaj bi bilo to? Nisem poslikala, posadila nazaj cvetačo, da vidim, če so krivci ličinke.

Brr - jaz sejem cvetačo nekje konec februarja do sredine marca, in še takoj na vrt, ko posadim flance. Ta je za jesensko uporabo.

Pri nas jo obožujemo in se moram kar trudit okoli nje.

Irena
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Irena je napisal/a:
Letos sem pod dvema cvetačama našla belo prozorno gosenico oz. ličinko; listi so bili uveli in ko sem jo odkopala in zalila z vodo luknjo sem našla te ličinke. Imate kakšno idejo kaj bi bilo to? Nisem poslikala, posadila nazaj cvetačo, da vidim, če so krivci ličinke.

Je bilo kaj podobno temu? Sliko na linku lahko povečaš tako, da držiš dol Ctrl in tapkaš po + dokler ne prideš do prave velikosti.
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Muha,

bom danes še enkrat pogledala korenino, če kje objedena in poslikam.

Hvala,
Irena
Dobra misel

Odgovor Napisal/-a Dobra misel »

Moja cvetača je sicer visoka, s košatimi listi, zdrava na prvi pogled, samo o kakšnem plodu pa ne duha ne sluha. Kdaj naj bi se začela pojavljati bela glava? Naj še čakam, ali ni več upanja? Sadika je v zemlji od majskega srečanja.

Hvala že vnaprej za odgovor.
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Dobra misel kar pusti cvetačo pr miru, kakšna sorta tako hitro a precej pozno naredi glave da te preseneti.Meni se je zgodilo že, da jo nisem populila samo ker mi je zmanjkalo časa in potem v dobrih dveh tednih je bila že konkretna.Poročaj
Dobra misel

Odgovor Napisal/-a Dobra misel »

originalnilist je napisal/a:
Dobra misel kar pusti cvetačo pr miru, kakšna sorta tako hitro a precej pozno naredi glave da te preseneti.Meni se je zgodilo že, da jo nisem populila samo ker mi je zmanjkalo časa in potem v dobrih dveh tednih je bila že konkretna.Poročaj

Hvala, originalnilist. Torej jo bom pustila in upam, da bom lahko poročala o napredku Wink
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Tole lepotico sva danes jedla (pa še ene dvakrat jo bova, tako velika je). Zakaj se mi je v zadnjih dneh začela barvati v vijolično? Rolling Eyes Je to znak, da je začela iti v cvet?

_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Odgovori