Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2019

Odgovori
Trocki

Odgovor Napisal/-a Trocki »

goIdhorn je napisal/a:
Včeraj je šlo v šotne tablete cca 100 semen Cool Danes gremo dalje.

Že? Jaz bom še kak mesec počakal drugače bodo prekmalu velike. Wink
mravlja

Odgovor Napisal/-a mravlja »

Meni je danes uspelo "sfrizirati" šest prezimovalčkov, pet enoletnih in šestega, triletnega - tega zadnjega, zvončke, sem nekako s strahom obrezal, baje, da po štirih letih čiliji jenjajo. Torej bo to njegovo zadnje leto... ? Crying or Very sad
Ostalih pet mi kar dobro kaže, za štiri sem prepričan, da nekaj bo. So šli vsi na toplo.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz sem v priprezimovanju še precej "frišna". Prezimujem jih drugo leto. Lani sem jih samo prestavila v hladen prostor in nič obrezovala. Preživeli so skoraj vsi. Začetek marca sem čilije presadila in hkrati tudi porezala. Se je dobro obneslo in bom letos naredila enako.
Trenutno s prezimovalcev še pobiramo plodove. Ni jih veliko, a za sproti (dva, tri na teden) čisto dovolj._________________naredimo svet lepši
mravlja

Pri nas so šli včeraj dol z "drevesc" zadnji plodovi, vsi do zadnjega.

Če pomislim koliko plodov je bilo na največjem in najstarejšem (na zvončku smo jih našteli par sto... ), začnem razmišljati, da več kot dve, tri, štiri... rastline, različne seveda, (... in različno stare) pravzaprav ne rabim...
Le prezimiti jih bo treba Wink .
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Če bo kdo jeseni imel željo dobiti res dobro sadiko spet odvisno kaj bi hotel imeti naj se kar javi. Bo tega v izobilju. Od lani obdržal 3 res tako lepe, da nisem imel srca jih zavreči._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
mravlja

Pajo, če lahko, se z veseljem oglasim in ti nadomestim po dogovoru. Kdaj v jeseni približno načrtuješ?
pajo

mravlja je napisal/a:
Pajo, če lahko, se z veseljem oglasim in ti nadomestim po dogovoru. Kdaj v jeseni približno načrtuješ?

Ponavadi okoli Lj maratona nekje ... 20 oktober. Super, da kdo kaj hoče._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
mravlja

Sem "vkoledaril" Wink.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Jutri bom sejala en del čilijev - okoli 20 sort ali pa jih bom samo dala nakaliti semena na vlažen papir - nisem se še odločila. Trenutno se namakajo v kamiličnem čaju. drugo delbom pa 11. ali 12. ta mesec.
pajo

Plamenka je napisal/a:
Jutri bom sejala en del čilijev - okoli 20 sort ali pa jih bom samo dala nakaliti semena na vlažen papir - nisem se še odločila. Trenutno se namakajo v kamiličnem čaju. drugo delbom pa 11. ali 12. ta mesec.

Ne 8 feb?_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Odgovori