Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2019

Odgovori
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Rok82, predlagam, da se bolj kot s sortami oborožiš z znanjem o boleznih in škodljivcih paradižnika http://forum.gartlc.si/gartlc-about1453.html
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Tiana,
kako si zadovoljna z rodnostjo Old Germana? Po treh sezonah , ko je bilo na njem komaj kaj, sem ga izločil. Ko sem prebral tvoj zapis, sem pomislil, da si zasluži popravnega zaradi dobrega okusa.

Lep pozdrav
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Zelo zadovoljna, pri meni dobro obrodi. Imam ga v rastlinjaku.
Ti pošljem kakšno semenko?

Tole je slika iz 2016:

Danilo

Tiana, hvala za odgovor. Če ti bo zneslo, prinesi primerek na Paradajzmanijo 2019. Taka stara sorta je lepa protiutež vsakoletnim novim.

Lep pozdrav
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Pri meni je Old German stalnica. Dober okus in dobro mi rodi.
Danilo

Old German dodan za letos.Semena so stara pet let, ampak to bo raslo. Spet bom kake rože ven metal.

Lep pozdrav
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Ali ima kdo mogoče nekaj semen liči paradižnika?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

V GARTLC škatli ga je še nekaj.
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Hvala, Metuljc.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Eno leto sem tudi jaz gojila Old German. Res je zelo okusen, mora pa biti dovolj zrel. Vsako leto 'obudim' kako sorte, ki sem jo gojila pred več leti. Če mi bo le številčno zneslo, bom letos spet poskusila z Old German. Wink
Odgovori